CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 de desembre del 2014

'NoLoTire', una tenda de compravenda i segona mà amb programa de subhastes a LaSexta, aterra al Barri del Port de Tarragona

Cartell promocional del nou local de NoLoTire a Tarragona. Foto: Blog Barri del Port

"La medicina per a la crisis", aquest és l'emblema amb què se subtitula i promociona 'NoLoTire', una cadena de tendes de compravenda, segona mà, obstinacions i subhastes que va obrir la seva primera botiga al 2010 a Alacant. En quatre anys n'ha obert un total de déu franquícies, i al Barri del Port de Tarragona aterra una de les vuit noves que hi ha en previsió.

'NoLoTire' Tarragona al carrer Apodaca

La tenda de 'NoLoTire' Tarragona s'ubica comercialment i estratègicament a la cantonada del carrer Apodaca a tocar de la Plaça de Mitja Lluna i carrer Unió, al local que ocupava una sucursal de Bankia. Els seus propietaris són la família Cabello Vila, no originaris pero sí vinculats empresarialment  amb Tarragona des de fa 40 anys.

Mercè Cabello explica a aquest blog que treballen a fons amb la intenció d'obrir la setmana del 15 de desembre tot i que reconeix que "com sempre que s'han de fer obres en un local amb poc temps, poden sorgir imprevistos que finalment no ens permetin assolir el nostre objectiu, però estem treballant molt per fer-ho possible". Es tracta d'un local de dues plantes, d'uns 160 m2 cadascuna de les quals de moment se n'habilitarà una per botiga, mentre l'altre s'utilitzarà de magatzem, i la seva decoració seguirà el distintiu de la franquícia. Del mateix mode es preveu oferir un acte d'inauguració per donar a conèixer la botiga a mode de portes obertes.

'NoLoTire' Tarragona al carrer Apodaca. Foto: Blog Barri del Port

Nou model de negoci

"A 'NoLoTire' podràs trobar una gran varietat d'articles nous i d'ocasió a preus insuperables i a més podràs vendre tots aquests articles que ja no uses i aconseguir uns bons diners per ells. Molt fàcil ens ensenyes el que tens i si ens agrada, t'ho comprem i t'ho paguem d'immediat!". Així s'explica la mecànica i funcionament de l'empresa que ara preveu "conquerir Catalunya començant per la preciosa ciutat de Tarragona" ens diu el seu director José Luis Pérez Orantes.

I es que en tan sols quatre anys s'ha expandit de forma ràpida per tota Espanya amb un total de 10 botigues obertes i unes altres 8 en previsió d'obertura comptant la tarragonina. L'empresa va néixer a finals de 2010 amb una primera tenda a Sant Vicent del Raspeig (Alacant), partint de la idea de "portar a Espanya aquest tipus de negoci que vam descobrir en anar a França a la boda de la meva germana i veure el gran nombre de botigues d'aquest tipus i les poques que hi havia aquí" comenta. Pérez està segur que "es poden considerar boutiques d'ocasió amb propostes innovadores no vistes fins ara que estan canviant el mercat i no són una moda, vénen per quedar-se" afirma.

A la dreta, José Luis Pérez Orantes, director de NoLoTire 
amb els propietaris de Tarragona Josep i Mercè
La família Cabello Vila explica que "vam descobrir l'empresa en un reportatge que van fer per televisió, ens va semblar molt interessant i que podia donar resposta a un tipus de demanda que està creixent arreu: l'article de segona mà en molt bon estat i l'article nou procedent de tancaments d'empreses a preus molt més baixos que els que es poden trobar als establiments habituals. En definitiva, bons articles a preus extraordinaris".

"Articles nous, de segona mà i gangues a bon preu"

La botiga tarragonina comptarà amb un personal format per 3 o 4 persones tot i que més endavant s'hi contractarà alguna més. Per a l'apertura, la central ha proporcionat a la tenda dels Cabello Vila diversos articles nous: "joguines de marca, eines, mòbils, tablets, leds, petits electrodomèstics, electrònica... que amb el temps es complementarà amb altres articles nous procedents d'altres negocis que han liquidat: ordinadors, càmeres de fotos, consoles de jocs, videojocs, televisors, Thermomix, bicicletes, equipament esportiu... i finalment també hi haurà material similar de segona mà en molt bon estat i, per a nostàlgics i amants del col·leccionisme un racó especial, amb objectes procedents de l'època on la tecnologia actual era només un somni" detalla Cabello.

Imatge d'una botiga 'No Lo Tire'.

En algunes de les botigues, les més grans, s'hi celebren fins i tot, de forma periòdica, les anomenades 'Subastas a lo béstia' on es pot licitar per articles i el que ofereixi més diners se l'emporta. Aquesta variant ha estat motiu també d'un programa de televisió. En el cas de Tarragona no es preveu en primer moment però si per més endavant.

Docu-reality show els dilluns a LaSexta

Justament el dilluns de la passada setmana es va estrenar a LaSexta 'Los Reyes del empeño', un docu-reality show de subhastes  que compta amb la participació d'aquesta empresa i va generar certa polèmica a les xarxes socials i reaccions de tota mena. "NoLoTire és la número dos en tendes de segona mà a Espanya. La productora va seleccionar la nostra botiga d'Alacant junt amb Pawn Shop de Madrid i estem molt contents amb el resultat" afirma el director de 'NoLoTire'.


-Adrià Recasens-