CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

9 de desembre del 2014

Precaucions al veïnat davant la previsió de ventades

Despreniment de façana en una ocasió de vent
i pluja al barri. Foto: Blog Barri del Port

El veïnat del Barri del Port i la ciutadania en general de Tarragona i tota Catalunya han de potenciar la seva precaució tenint en compte que Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat en ALERTA el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT, d’acord amb les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), de fortes ventades.

És per aquest motiu que cal tenir en consideració diversos consells ja que al barri el vent pot ocasionar incidents diversos com en altres ocasions. A més de possibles despreniments de façanes en mal estat cal tenir altres consideracions com per exemple parar atenció amb el que tenim als balcons i finestres així com la decoració nadalenca d'aquestes dates.

Consells Generals De Protecció Civil Davant Les Ventades

Si sou a casa

- Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament.

- Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

Si sou a l’exterior

-  Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.

- No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.

- Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.

- Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d’espigons, esculleres i passejos marítims.
Si heu de conduir

- Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.

- Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.

- Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.

- Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.

- Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.