CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

23 de desembre del 2014

S'instal·len dos equips per espantar estornells a la Plaça dels Infants i cap a la Plaça dels Carros

Estornells al barri
Dos dels punts conflictius i de major afectació per la presència massiva d'estornells del Barri del Port són la Plaça dels Infants i la Plaça dels Carros on les aus omplen el mobiliari urbà d'excrements. L'Ajuntament ha tornat a contractar els sistemes per espantar-los en diversos punts de la ciutat i tot i que a la Plaça dels Infants s'han col·locat dos, a la Plaça dels Carros cap.

El departament de Neteja Pública de l’Ajuntament de Tarragona ha contractat el servei de col·locació d’emissors de sons per controlar i foragitar els estornells que causen molèsties a la ciutat, des d’aquest mes de desembre de 2014 fins al mes d’abril de 2015.

El servei consisteix en l’emissió de sons que espanten els estornells. Els aparells estan en funcionament els 7 dies de la setmana i de 5:30 h. a 6:30 h. pm, tot i que es podria retocar en funció de la mobilitat i hora d’arribada dels estols d’ocells.  Es tracta de provocar sensació d’inseguretat en l’espai on fan vida aquestes aus.

Els emissors s’han col·locat en els punts de la ciutat on hi ha més presencia d’estornells, per garantir la seva eficàcia: als laterals de la plaça Imperial Tàrraco amb dos equips (un davant de l’edifici de l’antiga Facultat i l’altre a interior de la plaça Imperial Tàrraco), uns altres dos a la Plaça dels Infants (un davant de l’edifici de l’antiga Chartreuse), a la Rambla Nova, (davant Moto club) també dos equips (un davant del Metropol i l’altre davant edifici OMAC). Finalment un equip més a la Plaça Josep Roig i i Raventós (a l’interior de la plaça) i un altre al Col·legi del Serrallo (a l’interior del pati).