CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 de juliol del 2016

Veïns del carrer Floresví Garreta denúncien l'incivisme amb la brossa que pateixen cada dia

Brossa al descampat del c.Flroesví Garreta.
Foto: @jmquintana2001
Diversos veïns i veïnes del carrer Floresví Garreta cantonada amb c.Jaume, al Barri del Port, han denunciat aquest dimarts via xarxes socials un problema que pateixen dia a dia amb les males pràctiques d'altres veïns que dipositen brossa i voluminosos al carrer, fora dels contenidors, i al solar que s'ubica al mateix carrer, a més de la brutícia que també ocasionen al respecte usuaris que es dediquen a remenar les escombraries.


Dues imatges d'usuaris rebuscant als cntenidors. Foto: @jmquintana2001

L'Ajuntament ha donat com a resposta a Twitter que han comunicat el problema i l'empresa de neteja s'hi farà càrrec de recollir els sacs de brossa de les imatges entre avui i demà, mentre que els voluminosos han estat retirats com es pot veure a la imatge comparativa de diverses hores del dia.

Imatge de l'abans i després avui del c.Floresví Garreta on l'Ajuntament ha passat
a netejar després d'una denúncia a Twitter. Foto: @jmquintana2001
Tot i així els usuaris denunciants han alertat que és un problema diari no per falta de recollida de brossa sinó per la mala praxi i incivisme del mateix veïnat. També s'hi ha penjat imatge d'un altre punt habitualment brut, els contenidors de la Plaça dels Infants. Davant la situació, l'Ajuntament enviarà inspectors per evaluar-ho i sancionar si escau, ha informat.

Brossa constantment fora dels contenidors de la
Plaça dels Infants. Foto: @jmquintana2001
I es que els mobles i residus voluminosos no es poden llençar al costat dels contenidors ni a solars, cal portar-los a la deixalleria o trucar al telèfon verd i gratuït 977 29 62 22 per tal que els passin a recollir. De fet el consistori té en marxa una campanya de civisme que sota el nom 'Em comprometo amb Tarragona' abordarà aquest problema a l'octubre.

Durant l'any 2015 es van fer 165 avisos i es van imposar 75 sancions (són des de 100€) per residus incontrolats en el marc de la campanya informativa i sancionadora que impulsen Neteja Pública i la Guàrdia Urbana, tot i que cap a la Part Baixa.