CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 de juliol del 2016

L'Ajuntament preveu un Centre Cívic per al Barri del Port al costat del Teatre Romà

Recinte del Tetare Romà on es projectaría el Centre Cívic
Gran notícia per al Barri del Port la que publica aquest dilluns el Diari de Tarragona. Segons el rotatiu l'Ajuntament de Tarragona projectarà un Centre Cívic al costat del Teatre Romà. al carrer Sant Magí, aprofitant el mateix edifici de nova construcció que s'ha d'ubicar com a Centre d'Interpretació del monument que serà restaurat.

Es tractaria d'un equipament municipal per donar cobertura al centre i a la Part Baixa que careixen de Centre Cívic i que "també el mereixen com altres barris i zones de la ciutat", comenta la regidora de Patrimoni, Begoña Floria. Tot i així no hi ha esborrany ni projecte executiu encara al respecte, tan sols es tracta d'una idea que el veïnat espera sigui una realitat després d'anys esperant poder disposar d'un, i més encara ara que al barri el grup 'Joves del Port' està animat a impulsar idees i propostes per revitalitzar la zona.


L'edifici de mil metres quadrats comptaria amb dos plantes i terrassa superior utilitzable en el desnivell del carrer Sant Magí, dins del mateix recinte i en una part sense restes romanes. S'estudia que una de les plantes tingui 630 metres quadrats i l'altra 370, una per acollir el centre d'interpretació i l'altre per al centre civic, més la terrassa d'uns 700 per a realitzar propostes envers el barri, indica el Diari. Per altra banda també es vol millorar l'entorn com és el cas del parc del carrer Doctor Zamenhof, actualment degradat.

En cas de realitzar-se aniria lligat al projecte signat entre Ajuntament i Generalitzat per museïtzar i conservar el Tetare Romà on recentment han començat cates arqueològiques i on segons dates inicials hi ha cert retard (veure).