CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 de juliol del 2016

Els Barris Marítims els més bruts de la ciutat segons la opinió ciutadana de l'enquesta 'Valora Tarragona'

Imatge d'arxiu d'un banc de Pl.Infants. Foto: Blog Barri del Port
La segona onada de l'enquesta 'Valora Tarragona' realitzada per l'Ajuntament de Tarragona apunta que els tarragonins estan descontents amb la neteja de la ciutat i que els Barris Marítims són els considerats més bruts.

Aquesta setmana s'han donat a conèixer els (resultats) d'aquest procés participatiu que ajudarà a millorar la gestió de la ciutat i que s'ha centrat en la neteja i la mobilitat en ser els dos aspectes que més preocupaven a la ciutadania com a resultat de la primera onada realitzada anteriorment.

En aquesta ocasió la mostra de participants a l'enquesta, contestada entre el 12 i el 24 d’abril de 2016, ha estat d’un total de 219 persones, que representa el 76% respecte del total d’inscrits (321 inscrits).


Part Baixa i Part Alta les menys netes

La percepció general és que la ciutat no està neta, ja sigui poc o gens. Només el 24% dels panellistes consideren que ho està. Els Barris Marítims (Barri del Port, Torres Jordi i Serrallo) seguits de la Part Alta serien els percebuts com a més bruts. Entre els problemes més esmentats es troben els que fan referència a accions incíviques, seguits de problemes de neteja causats per animals o plagues.
Un dels gràfics de l'enquesta de l'Ajuntament.

El servei de deixalleria mòbil i el servei de recollida de voluminosos són els més ben valorats. En canvi, la neteja dels contenidors i el material per recollir excrements d’animals són els més mal valorats.

Principalment es considera que els problemes de neteja de la ciutat relacionats amb els gossos són molt o bastant importants. L’acció considerada més efectiva és la d’aplicar sancions més elevades i de manera efectiva per exemple contra les persones que alimenten els gats del carrer, així com l’esterilització d’aquests gats per poder tenir les colònies més controlades.(Més detalls dels resultats)

Els punts més crítics del barri

Al Barri del Port la Plaça dels Carros i dels Infants segueixen encapçalant els indrets que el veïnat considera més bruts tal com es v recollir a un reportatge de Barri del Port TV. Recentment també ha destacat la presència constant de voluminosos al carrer Floresví Garreta (veure), diversos solars abandonats al barri, la situació crítica de les escales fixes del c.Vapor (veure) i la casa en runes del carrer Lleó. L'A.V.V del Port per la seva banda ja ha donat part recentment al consistori per tal que s'hi actuï (veure).