CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

12 d’octubre del 2019

Els tarragonins pagaran un 11% més de taxa d'escombraries al 2020


L'impost per la recollida d'escombraries a la ciutat costarà un 11% més al 2020 als tarragonins, el que suposa que el veïnat pagarà una mitja de 12,35 euros més que enguany, 3 cèntims al dia.

La pujada es produeix per donar compliment a la normativa europea que obliga a complir amb nous estàndards mediambientals. Això representa fer inversions per valor de 75 milions d’euros, 45 els assumirà la Generalitat i els restants 30 els han de sufragar els ajuntaments que formen part de la Mancomunitat de Sirusa. 

L’Ajuntament de Tarragona per contra congelarà la resta dels impostos com el tipus de l’IBI, l’impost de vehicles de tracció mecànica, l’IAE, les llicències d’obres i d’obertura d’establiments o les cèl·lules d’habitabilitat i de primera ocupació. També es manté el pagament avançat amb una bonificació del 2,5% tot i la possibilitat de pagament fraccionat.

En aquest sentit des de l'AVV del Port es considera que també caldria establir mesures i bonificacions pel veïnat que recicla per seguir fomentant-ho així com major vigilància i sancions per aquells que deixen brossa fora dels contenidors o els remenen omplint d'escombraries l'exterior. També que donat l'increment s'ofereixi millor servei i neteja dels contenidors així com els residus que hi queden sota.

Pujar impostos a propietaris de pisos buits


Per altra banda, l’Equip de Govern planteja una modificació de les ordenances fiscals per gravar en un 50% el rebut de l’IBI als propietaris de pisos buits, no com a mesura recaptatòria sinó una mesura per incentivar el parc d’habitatges de lloguer. L’objectiu és posar en el mercat les grans bosses d’habitatges als grans tenedors, indica el consistori.