CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

14 d’octubre del 2019

Casa Melchor Lloveras, edifici dels Porxos de Tarragona



Es tracta d'un edifici residencial d'estil romantic inscrit com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) en l'Inventari del Patrimoni Cultural català. Data de l'any 1861 (s.XIX) en que l'arquitecte Francesc Llauradó el va construïr per l'intenció de donar lloc a una plaça porticada que finalment no es va dur a terme. 

Després de molts anys abandonat i en molt mal estat, amb una façana totalment degradada i amb gran acumulació de cascots i excrements de coloms, al 2012 s'hi col·loca una xarxa protectora envoltant la façana i desocupant la planta baixa on s'havien registrat destacats episodis d'ocupació per part de sense sostres.


Les obres s'emarquen en el Pla General d’Ordenació Urbana de Tarragona (POUM), el qual contempla, en el marc del Patrimoni, l’aprovació del catàleg definitiu de béns immobles culturals i el de masos i altres construccions ubicades en sòl no urbanitzable, que sumen un total de 843 edificis i monuments a protegir, entre ells aquest de la Plaça dels Carros, degut a la vàlua històrica que cal preservar. 

  

L'Edifici consta de planta baixa, entresòl i tres pisos, amb jerarquia de plantes. La part dels porxos que queda novament visible i transitable està feta amb carreus mentre que la resta del parament és de totxo recobert d'estuc, ara en restauració i cobert de malla protectora. Els porxos tenen voltes d'aresta i els arcs reposen en mènsules esculpides.

L'empresa Garcia Riera s'encarrega de la rehabilitació integral de l'edifici amb la façana i caixa d’escala catalogats pel registre de l’Ajuntament. La restauració i rehabilitació donen lloc a una impecable nova imatge recuperada de l'emblmàtic edifici que al juliol de 2019 reobre amb nou ús destinat als apartaments turístics de primer ordre.

El Grup Blaumar ha apostat per aquesta zona de Tarragona per obrir 'Port Plaza Apartments', un conjunt d’apartaments situats a la plaça dels Carros que busca atreure turistes i visitants professionals per a estades curtes i llargues a la ciutat. 


Els apartaments estan reformats i se n’ofereixen de tres tipus: estudis o bé apartaments amb una o dues habitacions, wifi disponible les 24 hores del dia, informació turística i recomanacions, venda d’entrades, sala d’estar, bugaderia, planxa i servei de neteja setmanal.

Tipus d'apartaments

Pel que fa als estudis, es tracta d’apartaments tipus loft de 40 metres quadrats distribuïts en un sol espai. La seva capacitat màxima és de dos adults i un nen. Els clients també poden optar per un Estudi Premium –amb més llum i millors vistes- o l’Estudi amb terrassa.

Resultado de imagen de port plaza apartments

Quant als apartaments amb un dormitori, tenen 50 metres quadrats i estan pensats per estances de tres persones. També hi ha la possibilitat de reservar un apartament amb un Dormitori Premium, el qual ofereix sostres més alts, grans finestres amb millors vistes i millor orientació. Així mateix es pot optar per apartaments d’un dormitori amb terrassa, situats als àtics de l’edifici.

Resultado de imagen de port plaza apartments

En relació als apartaments amb dos dormitoris, aquests compten amb 60 metres quadrats amb capacitat per a quatre persones. En aquest cas també es poden millorar les vistes reservant els apartaments de dues habitacions Premium, amb sostres més alts, més lluminositat i grans finestres amb vistes de Tarragona.