CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 d’octubre del 2019

Detencions a l'Estació de trens al Barri del Port durant una nova nit d'aldarulls a Tarragona

Furgons dels Mossos d'Esquadra davant l'estació. Foto cedida

L'Estació de Trens de Renfe al Barri del Port ha estat escenari aquest divendres nit d'algunes de les detencions efectuades a la ciutat de Tarragona en una altra nit de disturbis.

Dos joves retinguts pels Mossos. Foto cedida
I es que la ciutat de Tarragona ha viscut cinc nits d'història negre amb forts aldarulls en finalitzar diverses manifestacions i mobilitzacions organitzades com a resposta a la sentència del procés per l'1 d'octubre.

Mossos d'Esquadra a l'estació. Foto cedida

Un 1 d'octubre en que el Barri del Port també era noticia per disposar de dues seus electorals per al referèndum, una a l'Escola Oficial d'Idiomes a la Chartreuse i l'altra a la Delegació de Serveis Territorials de Mobilitat a tocar de la Plaça dels Carros, on en finalitzar la tarda s'hi personaven un bon grapat de furgons de la policia nacional, en una jornada també històrica per les càrregues policials que actualment s'estan tornant a repetir.

Agents policials custodiant l'Estació. Foto cedida


En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra efectuaven alguns registres i detencions a l'estació de trens i comunitats properes entorn a les 22.30h, entre elles a un periodista. Cap a aquesta zona de la ciutat s'havien dispersat alguns dels manifestants després de diverses càrregues a la Rambla Nova on una nit més van cremar-se un bon nombre de contenidors a més de bancs i altres tipus de mobiliari urbà, en una de les nits més cruentes.

Contenidors cremant a la Plaça Prim. Foto cedida

No obstant no era la primera nit en que el Barri del Port registrava la presència d'alguns dels encaputxats i la crema de contenidors com els de la Plaça de Mitja Lluna el passat dijous. Davant aquests fets fins i tot el veïnat s'ha reenviat missatges aconsellant vessar aigua a l'interior dels contenidors per evitar incendis i tenir-ne preparades galledes i garrafes als portals.

*Pots veure en aquest vídeo de transmissió en directe de Ràdio Ciutat de Tarragona el moment en que la narració se centra en el Barri del Port al minut 2:18:00 (veure)