CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

22 d’octubre del 2019

El veïnat de l'entorn del Palau de Congressos i l'Estació, en l'eterna espera de millora els seus carrers

La majoria de vianants circulen per la calzada

El veïnat de tot el Barri del Port en general segueix a l'espera de veure canvis efectius i millores amb el nou govern de l'Ajuntament de Tarragona amb qui s'havien mostrat esperançats i qui sense dubte hi té un clar deute.

Solventar el problema del clavegueram i remodelar els carrers Reial i Apodaca dins de l'anomenat projecte de l'Illa Corsini, a més de dignificar d'una vegada definitiva la Plaça dels Infants i la sempre oblidada Plaça dels Carros, serien els grans reclams més notoris del barri, entre molts altres com el problema de la neteja, seguretat, solars i edificis abandonats i en ruïna i l'ocupació. 

Un problema de mobilitat i accessibilitat

Voreres impracticables 

No obstant, no es pot deixar de banda els reclams del veïnat de l'entorn de l'estació i el Palau de Congressos qui fa anys que esperen que es tiri endavant el projecte aprovat de remodelació de les seves voreres del tot impracticables pel seu deteriorament i estretor, a més del soterrament del cablejat elèctric. Consideren que, tot i haver aconseguit el tancament d'una problemàtica discoteca i la desocupació de l'edifici ocupa, són els grans oblidats del barri.

I es que la majoria de carrers de la zona com Pau del Protectorat, Orosi o General Contreras no arriben ni als 90 centímetres reglamentaris del codi d'accessibilitat, suposant un notable inconvenient per als vianants i agreujat quan compten amb fanals i senyals o contenidors que dificulten el pas, especialment de carrets, cotxets i cadires de rodes, fet pel qual la majoria de vianants transiten per la calçada amb el perill que suposa.

L'estretor dels carrers és notable

D'altra banda és la imatge i situació que a més presenten aquestes vies principals i concorregudes de tots aquells viatgers que arriben a la ciutat en tren i tots aquells congressistes que assisteixen a la ciutat. 

Primera reunió amb l'equip de Ricomà

En aquest sentit el veïnat no abaixa la guàrdia i espera mantenir mobilitzacions i les pancartes als balcons, que l'AVV del Port recomana mantenir i fins i tot recuperar per part d'aquells veïns que les hagin retirat. De fet, l'entitat veïnal tindrà aquest dimecres la primera reunió amb el nou equip de govern per tractar els reclams pendents i demanat al consistori que compleixi les promeses realitzades envers el veïnat.