CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 d’octubre del 2019

Acabar amb les inundacions de la Part Baixa té un cost de 12 milions d'euros

Una imatge de les darreres inundacions al Barri del Port

L'Ajuntament de Tarragona vol acabar amb els històrics problemes d'inundacions a la Part Baixa i per aquest motiu Ematsa, l'empresa d'aigües, ha elaborat un estudi on s'indica com a solució l'aplicació de 3 actuacions amb un cost total de 12 milions d'euros, informa el Diari de Tarragona.

Segons el rotatiu, la primera d'aquestes actuacions és l'ampliació i remodelació de la bomba d'aigua que hi ha al carrer Barcelona, prop de l'estació de trens, per treure pressió al clavegueram. Caldria ampliar la galeria i millorar la impulsió perquè l'aigua circuli a major potència i més ràpidament fins a la mar.

La segona actuació prevista seria un nou col·lector que anirà des de la cantonada del carrer Smith amb Castaños i fins a Torres Jordi, unint-se a l'actual que és petit i escàs i no suporta la gran quantitat d'aigua que s'acumula quan plou fort.

Un problema històric al Barri del Port


El nou col·lector recollirà l'aigua procedent del carrer Pere Martell i Jaume I, derivant-se cap al riu Francolí on, com a tercera actuació, caldria instal·lar un gran dipòsit per controlar el cabal d'aigua que no pot absorbir el clavegueram i a la vegada separar les aigües pluvials de les fecals per evitar que el desbordament faci expulsar-les barrejadament a la via pública ocasionant molèstia i problemes de salubritat i males olors.

Des de l'AVV del Port fa anys que es reclamen solucions, i fins i tot el veïnat ha portat la problemàtica i els danys ocasionats per les últimes inundacions al Síndic de Greuges. Ara el consistori haurà d'estudiar com fer front a la gran despesa que suposen aquestes actuacions. L'Agència Catalana de l'Aigua, que pertany a la Generalitat, és l'administració competent que podria fer front a aquesta injecció econòmica.