CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

23 d’octubre del 2019

L'AVV del Port es reuneix amb el nou Ajuntament i posa sobre la taula els reclams veïnals

Un instant de la reunió. Foto: Blog Barri del Port

L'Associació de Veïns del Port s'ha reunit aquest dimecres tarda durant més de dues hores i per primera vegada amb el nou equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona per posar sobre la taula els reclams i necessitats del veïnat del Barri del Port.

La presidenta veïnal, Mari Carme Puig, acompanyada del secretari, Adrià Recasens, i Jaume Fullana, en representació del teixit comercial, han format part de la cita amb l'alcalde Pau Ricomà, el conseller d'Urbanisme, Xavi Puig, el de Patrimoni, Herman Pinedo, i el de Neteja, Jordi Fortuny.

Mari Carmen Puig arribant a l'Ajuntament. Foto: Blog Barri del Port


Noves actuacions al clavegueram


Les inundacions que històricament pateix el barri, i que novament s'han produït aquest dimarts nit, han centrat l'inici de la trobada on l'equip d'Ematsa, també present, ha explicat l'estudi que s'ha realitzat sobre el clavegueram, així com la proposta d'actuació per poder mitigar temporalment el problema.

Donat que la solució definitiva és molt costosa, s'hi prendran mesures que mitigaran força el problema i que haurien d'evitar els episodis d'inundacions. Més enllà de neteja i actuacions al clavegueram que s'estan fent regularment per evitar l'embossament, s'ampliarà la bomba de l'emissor del carrer Barcelona que comunica directament amb el mar per treure-li pressió i evitar que es desbordi el clavegueram, tal com s'havia avançat. L'objectiu és ampliar la capacitat i la potència de forma que enviï més ràpidament les aigües, tant les fecals com les de pluja, a aquest punt. Una actuació amb cost d'un milió d'euros que quedaria enllestida a inicis del proper any.

La reunió ha durat més de dues hores. Foto: Blog Barri del Port

D'altra banda, i a més llarg termini, caldria ampliar el col·lector del carrer Reial que connecta amb el Riu Francolí des del tram del carrer Castaños amb Smith, on es produeixen les principals inundacions. A més, s'aprofitaria aquesta actuació de llarga durada i que afectaria el trànsit i la mobilitat, per actuar en la superfície i per tant remodelar aquest destacat carrer del barri, junt amb Apodaca.

L'entorn de l'Estació i el Palau de Congressos


Una altra demanda històrica pendent és la remodelació de les estretes i intransitables voreres i carrers de l'entorn del Palau de Congressos i l'Estació, com Pau del Protectorat, Orosi o Barcelona. Un tema que també ha ocupat força debat en la trobada, sobre la possibilitat o no de peatonalitzar alguns d'ells o optar per plataforma única delimitada.

En aquest sentit l'Ajuntament estudiarà actuar en el tram del carrer Orosi entre Pau del Protectorat i Apodaca, com a inici d'una actuació posterior i més àmplia en aquesta zona de gran pas, sobretot de gent provinent de l'estació i que circulen per la calçada a causa de l'estretor de les voreres. Finalment, respecte a aquest entorn es valorarà donar ús a la propietat municipal del carrer Santiyán, al costat de l'església Sant Nicolau de Bari, envers el veïnat, així com ubicar algun servei municipal al barri per atreure més usuaris a la zona.

La reunió ha tingut lloc a l'Ajuntament de Tarragona.
Foto: Blog Barri del Port

Actuació a la Plaça dels Infants i una Llar de Jubilats


Sense cap previsió respecte la Plaça dels Carros, el consistori s'ha compromès a ubicar un nou pas de vianants que connecti la plaça i el carrer Apodaca al tram de davant la parada de bus degut a que per sí la gent ja hi creua per evitar els passos de vianants ubicats molt més enllà, així com repintar els actuals del barri, molts d'ells desgastats.

A més de la prevista remodelació de la Plaça dels Infants, l'equip de govern ha anunciat que molt properament s'obrirà una llar de jubilats, un altre dels grans reclams del barri. També s'ha demanant pressió per recuperar un caixer bancari al barri i s'estan buscant fórmules pel que fa a la rehabilitació d'edificis. Per ara, es restaurarà la façana deteriorada de les naus del carrer Smith junt a la Chartreuse, tal com s'ha reclamat pels continuats despreniments. Finalment el consistori ha indicat que hi ha molts altres temes pendents en estudi i que s'aniran tractant i avançant en futures noves reunions.

En aquest sentit, l'AVV del Port ha finalitzat la reunió amb una valoració positiva respecte les intencions de treballar per la millora del barri, entenent que, tal com ha indicat el govern, l'aposta i compromís que hi ha amb el barri té una importància i una envergadura que no pot ser immediata donat que requereix que aquest cop les coses es facin bé.