CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 d’octubre del 2019

La Guàrdia Urbana estrenarà tres comissaries de proximitat, cap d'elles per al Barri del Port

Una imatge de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona

La Guàrdia Urbana de Tarragona estrenarà tres comissaries de proximitat a la ciutat i cap d'elles anirà ubicada al Barri del Port. Segons el Diari de Tarragona, els barris afortunats que comptaran amb petites delegacions a mode d'oficines de districte de la policia local amb recepció d'atenció ciutadana i sala de reunions, seran Torreforta, Sant Pere i Sant Pau i Llevant.

L'Ajuntament de Tarragona preveu estrenar-les aquest mandat i de forma lligada al projecte dels consells de districte (veure), però no contempla cap per al Barri del Port tot i els seus reclams de major seguretat. De fet el govern va indicar a l'AVV del Port, a la reunió conjunta del passat dimecres (veure), que tots els barris reclamen disposar de policia de proximitat lamentant la falta de personal per fer-ho efectiu, tot i quedar aprovat per plenari.

Segons el rotatiu, per altra banda el consistori preveu estrenar càmeres de videovigilància a Llevant seguint l'estela de les ubicades a la Part Baixa, tot i que els aparells no aportin major sensació de seguretat entre el veïnat ni dissuadeixin en l'acció incívica o delictiva de forma notable.

En aquest sentit, l'AVV del Port sempre ha remarcat que les càmeres van arribar 10 anys més tard del previst i en punts on eren necessàries originàriament però que hi ha d'altres més importants en l'actualitat que hi queden descoberts, com podrien ser els carrers Lleó, Vapor i del Mar, on destaca per exemple de forma continuada l'afectació a vehicles per robatoris.

El PSC aposta per recuperar els regidors de barri que va suprimir


Tot i que el govern de Ballesteros va acabar suprimint la figura del regidor de barri que servia de lligam entre les associacions veïnals i l'Ajuntament, ara els socialistes aposten per recuperar aquesta figura a la qual també són partidaris la majoria de partits, segons el mateix rotatiu.

A banda de la policia de proximitat i els regidors de barri, una tercera figura reclamada i apostada pels diversos partits, i portat també a plenari, és la dels agents cívics, que per ara tampoc han entrat en funcionament a excepció de campanyes puntuals, concretes i rotatives.