CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 de març del 2020

La Sala Zero demana apadrinament per poder seguir endavant degut a la crisi del coronavirus


Degut a la crisi del coronavirus que afecta al sector cultural, entre molts altres, la Sala Zero del Barri del Port s'ha vist en la necessitat de demanar ajuda i obrir un sistema d'apadrinament que li permeti aguantar el mal tràngul actual mitjançant el següent comunicat:

APADRINA LA ZERO
NECESSITEM LA TEVA ENERGIA

Ens pots ajudar fent la teva aportació a www.salazero.com/apadrina-la-zero

Benvolgudes i benvolguts,

No cal que us expliquem que el moment que travessem durant aquestes setmanes és amb tota seguretat un dels més difícils que ens ha tocat viure com a generació. Molts de vosaltres, per no dir tots d’una manera o una altra, ho esteu patint personal i familiarment. Són dies de resiliència, d’apretar fort els punys, agafar aire, baixar el cap i deixar que l’onada, la més gran que hem vist mai, ens passi per sobre perquè després puguem tornar a treure el cap i respirar. També són dies d’oferir tota l’ajuda que ens sigui possible als valents que estan tractant de surfejar, domar i aplanar aquesta onada. Vagi per endavant, des d’aquí, el nostre reconeixement i la nostra admiració per tot el personal sanitari i, en general, tots aquells que vetllen perquè sortim endavant el més aviat possible d’aquesta crisi sanitària.

La Zero, com sabeu, pertany a un dels sectors que més està patint aquesta situació de confinament social. Les sales de concerts de Catalunya perden setmanalment més de 1,5 milions d’euros i la Zero no és aliena a aquesta situació. S’han hagut de cancel·lar desenes concerts, els ingressos han desaparegut i, és clar, les obligacions i despeses es mantenen i amenacen seriosament a la viabilitat d’aquest projecte. No és cap novetat, ho sabem, ni som diferents a milers de petites empreses que es troben en situació similar. Per part nostra, portem des de l’inici d’aquesta crisi sanitària treballant perquè la Zero pugui treure el cap i continuar oferint la millor programació de concerts, així com una sala diferent amb ambient i música únics a la ciutat de Tarragona. Hem aconseguit reprogramar la pràctica totalitat dels concerts que no es podran fer durant aquest període de tancament i ens estem preparant per poder tornar amb força i amb tot el nostre equipàs humà quan sigui possible.

Però les amenaces són moltes i l’econòmica n’és una de les més importants. Davant la pregunta ‘I ara què fem, sense ingressos?’, per sort, els tres socis propietaris no ens guanyem la vida amb la sala, sinó amb les nostres feines, allunyades de la Zero... però la pregunta persisteix: ‘Com farem front a les nostres obligacions, a totes les despeses que s’acumulen?’ Doncs bé, després de donar-li algunes voltes, vàrem identificar un punt fort, un de molt fort: la Sala Zero és realment important per molta gent. Estem segurs que molts de vosaltres heu viscut a la Zero alguns dels millors moments de la vostra vida, individual i col·lectiva, només alguns, eh? Aquell concert, aquella festassa, aquella nit en què vas conèixer a la Zero l’home o dona de la teva vida :)... i estem segurs que encara n’hi haurà més, d’aquests moments.

Per tot això, se’ns ha acudit aquesta iniciativa. Us volem demanar que, sempre dins de les vostres possibilitats i tenint en compte que ara mateix és més prioritari ajudar al sistema sanitari que al cultural (de fet la Zero ja ha donat als hospitals tot el material que ha pogut), ENS APADRINEU! Hem establert diferents tipus de modalitats per tots aquells que ens podeu ajudar amb la vostra energia per mantenir viu el projecte. Pots ser padrí STRUMMER/WANDA, padrí JARVIS/DEBBIE, padrí SYLVIAN/BJÖRK, padrí KURT/COURTNEY o padrí BOWIE/AMY... tant se val: TOTS VOSALTRES rebreu recompenses per la vostra aportació i els vostres noms quedaran inscrits al mural que lluirà a la Zero per recordar aquest moment tan difícil i alhora reptador. Perquè la Zero la fem tots!

Què tal fer unes cerveses virtuals ara per brindar tots plegats amb elles a la tornada?

Ens pots ajudar fent la teva aportació a www.salazero.com/apadrina-la-zero