CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

25 de març del 2020

L'Ajuntament neteja i desinfecta el Barri del Port després de les queixes

Neteja al Barri del Port. Foto: larepublicacheca.cat

Després de les queixes veïnals per l'estat del Barri del Port durant el confinament (veure), i que l'AVV del Port va traslladar també a l'Ajuntament, aquest dimecres diversos efectius de neteja han passat pels carrers del barri netejant i desinfectant.

No obstant, el conseller de Neteja, Jordi Fortuny, indicava via xarxes que "Necessitem la col·laboració de tothom. No podem destinar tots efectius. Necessitem persones de reten. Necessitem que els operaris de neteja no es posin malalts. Hem de cuidar-nos tots. Fem tots una crida al civisme".

En aquest sentit s'està donant prioritat als accessos dels centres sanitaris, residències i botigues d’alimentació perquè és on hi ha més afluència de gent. Pel que fa a la desinfecció i neteja dels carrers, treballen de manera simultània quatre màquines duals. Aquestes màquines incorporen un sistema de rec a pressió, una per cada banda de la màquina, a més d’un sistema d’aspiració i escombrat. Els treballadors utilitzen mascaretes i guants i productes com lleixiu i sabons desinfectants per netejar carrers i també contenidors i papereres. A les nits surten tots els serveis de recollida de brossa i residus. Tot i així alguns veïns assenyalen que no ha estat suficient i no han passat per zones com l'estació.

Igualment s'ha demanat a la ciutadania que es quedin a casa,  i que siguin responsables a l’hora de deixar les escombraries dins dels contenidors i no fora ni baixar mobles al carrer, està prohibit durant el confinament amb multa de 300 euros i posa en risc els treballadors.