CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

14 de març del 2020

Queda't a casa! Restriccions al veïnat davant el confinament i Estat d'Alarma pel coronavirus


El Govern espanyol declara l'Estat d'Alarma com a mesura per evitar l'expansió del coronavirus. Igualment en les darreres hores ja s'havia recomanat i impulsat el quedar-se a casa, confinar-se i en el mateix sentit la cancelació d'actes i esdeveniments així com el tancament d'equipaments i establiments dirigirs al públic i que no siguin d'alimentació.

Segons les agències EFE i Europa Press, que haurien tingut accés a un esborrany del document, el decret limitaria la lliure circulació dels ciutadans a tota Espanya com a mesura per frenar la pandemia durant 15 dies.

Únicament es podria circular per la via pública en vuit supòsits:

- Per comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat

- Per anar a centres sanitaris

- Per anar i torna a la feina per efectuar "prestació laboral, professional o empresarial"

- Per retornar al lloc de residència habitual

- Per assistir i tenir cura de gent gran, menors, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables

- Desplaçaments a entitats financeres

- Desplaçaments "per força major o situació de necessitat".

Un estat d'alarma que afecta tot el territori de l'Estat i que entrarà en vigor el proper dilluns 16 de març a partir de les 8 del matí.

El Govern central podrà mobilitzar les Forces Armades i les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat (FCSE) per garantir el subministrament alimentari durant el període d'estat d'alarma decretat per la crisi del coronavirus.

Les autoritats de l'Estat tindran competències per garantir l'abastiment "en els llocs de consum i el funcionament dels serveis dels centres de producció, permetent la distribució d'aliment des de l'origen fins els establiments comercials de venda al consumidor". En les darreres hores s'han viscut i protagonitzat imatges dantesques a supermercats per obtenir productes i fer les compres de forma massiva. Es recomana acudir al comerç de proximitat i alguns del Barri del Port ofereixen servei gratuït d'entrega a domicili (veure).

En aquest sentit l'Ajuntament de Tarragona ja ha anunciat que no caldrà sortir a moure el cotxe donat que durant el confinament les zones d'aparcament regulades seran gratuïtes (veure).

Les autoritats adverteixen que la setmana que ve podríem arribar a superar els 10.000 casos positius en coronavirus. L'executiu espanyol tindrà poders excepcionals per limitar la circulació, racionar béns i serveis o requisar béns privats.