CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

9 de març del 2020

Els comerciants del Barri del Port 'Som comerç TGN'?

Can Domènech, una de les botigues més antigues del Barri del Port

L'Ajuntament de Tarragona presentava aquest dilluns la nova campanya del comerç local i de proximitat 'Som comerç TGN', de la que els comerciants del Barri del Port mostren desconcert, molèstia i asseguren no tenir cap coneixement ni haver rebut cap tipus de proposta per adherir-se o formar-hi part.

"Potser estem apartats o no ens consideren comerç de Tarragona" indica un d'ells amb certa indignació. "Les propostes no ens arriben però sí els impostos" assenyala un altre dels botiguers.

En aquest sentit, la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, Mari Lopez, indica al Blog del Barri del Port, que s'ha comptat i contactat amb les federacions veïnals i les associacions de comerciants en representació dels comerços de la ciutat. Això explicaria que els comerços d'aquesta zona hagin quedat al marge de la campanya, com d'altres tantes que s'impulsen a la ciutat, per la falta d'una associació de comerciants en aquesta zona. 

#JoComproAlBarriDelPort la campanya comercial del Blog del Barri del Port


De fet, aquesta carencia ha portat a aquest Blog del Barri del Port a engegar mesos enrera la campanya/plataforma #JoComproAlBarridelPort amb diverses iniciatives, accions i propostes com les del passat Nadal, amb el suport també de l'Associació de Veïns del Port, per recolzar als comerciants del barri i impulsar el comerç local de la zona, en constant perill. 

Tanmateix, López assegura i afirma ser conscient que la falta d'una associació de comerciants no pot permetre que la informació i les iniciatives no arribin a tots els comerços, i que la roda de premsa també volia servir per donar a conèixer aquesta campanya de sensibilització i les seves activitats, i encara oberta a noves adhesions.

En aquest sentit, la regidora també ha demanat que tant el Blog del Barri del Port com agent actiu i plataforma incentivadora del barri, com la propia Associació de Veïns del Port actuin de mediadors, recollint els seus contactes per tal de fer-los arribar properes accions i informacions, a bé siguin traslladades als comerciants, fins que s'activi la nova oficina de comerç, que solventarà aquesta mena de problemàtiques.

Nova oficina de comerç


Segons el Diari Més, en pocs mesos l'Ajuntament de Tarragona posarà en marxa la nova Oficina de Comerç, com una de les mesures principals d’un pla estratègic que pretén revitalitzar el conjunt del comerç de la ciutat i que permetrà oferir un espai de referència perquè els comercials i emprenedors puguin realitzar els tràmits i consultes amb l’administració. A més, aquesta també proporcionarà assistència tècnica als botiguers i una oferta formativa adequada, així com indicadors sobre l’evolució del sector comercial a la ciutat.