CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

14 de març del 2020

L'Ajuntament preveu iniciar al 2021 les obres del col·lector de clavegueram del carrer Reial al Barri del Port


L’Ajuntament de Tarragona preveu que les obres del col·lector del carrer Reial de la Part Baixa, que absorbiria l’aigua de la pluja i evitaria greus inundacions a la zona, comencin el 2021. 

Així ho informa aquesta setmana el Diari Més, amb declaracions del regidor de Serveis Centrals del consistori, Jordi Fortuny, destacant que les obres s’haurien de dur a terme en dues fases, d’una duració d’aproximadament un any cadascuna, per evitar problemes de trànsit. «Si ho féssim en una sola fase paralitzaríem tot el carrer durant un any, s’ha de fer amb calma», defensa Fortuny. 


Nova imatge per al carrer Reial


El segon tinent d’alcalde explica també al rotatiu que, aprofitant aquestes obres, hi haurà canvis en la superfície del carrer Reial per fer-lo més maco i actual tot i que encara s’ha de redactar el projecte. Segons indica, el nou col·lector servirà per pal·liar la problemàtica de les inundacions a la Part Baixa, ja que tindrà les dimensions suficients com per engolir episodis de pluja importants, i es traurà a licitació aquest mateix any. 

Actualment, les aigües fecals i les de la pluja passen pel mateix clavegueram del Barri del Port. En dies de fortes tempestes, aquesta situació provoca que les aigües fecals emergeixin cap al carrer i es barregin amb l’aigua de la pluja, deixant l’endemà la brutícia pels carrers barrejada amb el fang. 

L’AVV Barri del Port, contenta 


Per això, aquest col·lector és una demanda dels veïns de la zona des de fa temps. Diversos aiguats d’anys anteriors han provocat greus incidents a locals i aparcaments del barri. Sobretot els dos episodis de pluja dels mesos de setembre i octubre de 2019, que van provocar molts desperfectes, sobretot a vehicles. 

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Mari Carme Puig, mostra satisfacció amb aquesta notícia, ja que es tracta d’una reivindicació històrica i amb que l'Ajuntament compleixi amb el seu compromis envers el veïnat.