CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

5 d’abril del 2016

El capgròs de la Sargidora torna a sortir junt amb els Gegants del Port aquest diumenge a la Cercavila de les Dominiques

El proper diumenge 10 d'abril les Dominiques de Tarragona celebren una cercavila amb motiu del bateig de dos nous gegantons. Els Gegants del Port, Neptú i Afrodita, i els gegants manotes, Mariner i Petra, a més del capgròs recuperat de la Sargidora, hi formaran part.

La cita serà important per als elements festius del Barri del Port, ja que la majoria surten renovats del taller. Els gegants Neptú i Mariner han estat reparats de les caigudes que van patir i d'altra banda es recupera el capgròs de la Sargidora que feia anys que no sortia a les cercaviles (coneix més detalls) i que també ha estat retocat per a l'ocasió.

Les escales reials del Port acolliran entre les 11.30h i les 12h la plantada dels gegants de totes les colles convidades. A les 12.30h cercavila fins a la pèrgola del Serrallo, al Pòsit de Pescadors, passant per vora mar. A les 13.15 h es preveuen els balls de lluïment, parlaments i lliurament de records a la pèrgola del Serrallo. Finalment a les 13.45h un ball conjunt d'acabament.

Hi formen part: Cuqui de les Dominiques, Negritos petits de Tarragona, Grallers de l´AMPT El Tecler, Nanos Nous petits de Tarragona, Sacaires de Tarragona, Gegants del Serrallo, Sons de la Cossetània, Gegants del Port, Gegants del Carrer Merceria, Gegantó Bartolo de Sant Fructuós, Colla de dolçainers i tabaleters "Sanfaina", Gegants Vimbodí i Poblet, Amics dels gegants de Montblanc, Gegants i gegantons de les Dominiques.