CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 d’abril del 2016

Els carrers Apodaca i Rebolledo del Barri del Port ja compten amb càmeres de videovigilància

Càmeres al carrer Apodaca. Foto: Blog Barri del Port

Càmeres al carrer Rebolledo.
Foto: Blog Barri del Port
Les tasques d'implantació de càmeres de videovigilància a la Part Baixa segueixen a bon ritme tot i els set anys d'espera del veïnat fins que el projecte ha estat una realitat. Aquesta setmana l'empresa encarregada, Etra Bonal, ha instal·lat més càmeres a diversos punts i cantonades del carrer Apodaca, i al carrer Rebolledo, després que s'intal·lés la primera, ara fa una setmana, a un fanal proper a l'Estació de Trens, al carrer del Comerç (veure).

El carrer Apodaca on s'han col·locat les càmares és una de les vies principals del Barri del Port junt al carrer Reial. De fet va ser el primer carrer del barri i és un dels més transitats, sobretot aquells que van del centre al Port i viceversa, controlant també la Pl.dels Carros. Per la seva part, el carrer Rebolledo és un dels punt de l'oci nocturn de la zona com també el carrer Nou de Sant Magí i Pau del Protectorat on també hi haurà càmeres.

Càmeres a cantonada de carrer Apodaca amb
Plaça dels Carros. Foto: Blog Barri del Port

De fet en total seran 24 aparells per controlar i tractar de mitigar i fer front a l'incivisme i vandalisme, així com millorar la seguretat del barri. Amb un pressupost de 167.600 euros quedaran repartides pels carrers del Barri del Port: c.Apodaca, Orosi, Cartagena, Sant Magí, Rebolledo, Pau del Protectorat, Unió, Plaça dels Carros, c.Reial, Anselm Clavé, Comerç, Barcelona i Arquitecte Rovira.

No serà fins que estiguin totes instal·lades quan entraran en funcionament i seran controlades per la Guàrdia Urbana des d'una sala preparada a la nova comissaria policial.

Ja hi ha veïns que parlen del barri com un autèntic 'Gran Hermano' o propiament de la película 'El Show de Truman' sentint-se intimidats pels controladors aparells. Segons una enquesta encara activa al blog, un 73% dels votants estan d'acord, un 13% en contra i un 13% que es mostren indiferents.