CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

12 d’abril del 2016

Vídeo: S'instal·la la primera càmera de videovigilància de la Part Baixa a un fanal proper a l'Estació de Trens

Primera de les càmeres de videovigilància al Barri del Port.
Foto: Adrià Recasens / Blog Barri del Port

Moment històric el d'aquest matí per a la Part Baixa quan després de més de set anys d'espera, avui s'ha instal·lat per fi la primera càmera de videovigilància del Barri del Port.

Fa dos mesos que Etra Bonal,  l'empresa encarregada de la instal·lació, va començar a cablejar la zona, tal com va avançar el Blog del Barri del Port (veure). Aquest matí s'ha dut a terme la col·locació del primer dels aparells a un fanal del carrer del Comerç apuntant just al capdavant de l'Estació de Trens.

Primera de les càmeres de videovigilància al Barri del Port.
Foto: Adrià Recasens / Blog Barri del Port
Segons ha pogut saber aquest blog, les primeres en instal·lar-se seran les que van col·locades a fanals com en aquest cas. La següent s'ubicarà a la cantonada entre els carrers Orosi i General Contreras i fins que no estiguin totes no entraran en funcionament. Amb un pressupost de 167.600€, hi haurà un total de 24 i quedaran ubicades als carrers Apodaca, Orosi, Cartagena, Sant Magí, Rebolledo, Pau del Protectorat, Unió, Plaça dels Carros, c.Reial, Anselm Clavé, Comerç, Barcelona i Arquitecte Rovira.

Estaran controlades des de la Comissaria de la Guàrdia Urbana amb els equips necessaris i serviran per fer front i mitigar l'incivisme i el vandalisme de la zona, així com millorar la seguretat. Es tracta d'un històric reclam i reivindicació de l'Associació de Veïns del Port que ara comença a ser una realitat.

*Pots veure el vídeo (en aquest enllaç)