CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

24 d’octubre del 2016

El plenari municipal tomba la moció per recuperar els regidors de barri

Plenari. Foto: tarragona.cat
Aquest dilluns el plenari municial ha debatut la moció presentada per CDC per tal de recuperar la figura i funció dels regidors de barri que s'havia retirat recentment. La proposta ha estat rebutjada pels vots majoritàris de PSC, PP i CUP en contra.

La tinent d’alcalde i portaveu del PSC, Begoña Floria, ha anunciat que el govern municipal estudia la millor fórmula per suplir i actualitzar els antics regidors de barri, un model que segons ha manifestat, "va funcionar en el seu moment, però d’un temps ençà calia fer un replantejament" tenint en compte que la ciutat no és homogènia, ni tampoc els barris ni les entitats veïnals que en formen part. D'aquesta manera s’ha de reformular per tal que s'ajusti més als temps actuals.

La moció del grup de Convergència Democràtica arriba per part del reclam de les entitats veïnals, que volen un interlocutor vàlid per proposar necessitats i reivindicacions, com defensa l'A.V.V del Port, entre altres. La CUP en canvi diu que no han rebut valoracions positives i per tant no estan d'acord amb aquesta figura sinó que caldria un pla d'inversions per tots els barris i han votat en contra. 

ICV s'ha abstingut proposant crear la figura del consell de barris molt més apropiada, i Ciutadans a favor reclamant també un pla de xoc de barris, amb dotació econòmica.