CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 d’octubre del 2016

Recuperar els regidors de barri, un reclam al proper plenari municipal

Ana Santos era la regidora de
barri designada a la Part Baixa
El Grup Municipal de Convergència Democràtica (CDC) presentarà, en el plenari municipal del proper dilluns 24 d’octubre, una moció per recuperar la figura del regidor de barri. 

En el cas del Barri del Port, la consellera designada com a regidora de barri per a la Part Baixa, Verge del Carme, Torres Jordi i Serrallo era Ana Santos, i anteriorment Carme Crespo. L'A.V.V del Port valora positivament que es recuperi aquesta figura que servei de lligam entre l'entitat i el consistori.

La moció també proposa que aquesta figura sigui eficaç i que no només recaigui en els regidors de l’equip de govern, sinó que es pugui fer extensiva a la resta de membres de l’oposició. 



La consellera convergent Cristina Guzmán explica que dos mesos després que se signés el pacte entre PSC i PP, l’equip de govern va eliminar aquesta figura. Qualifica la decisió “d’un greu error que va en detriment del foment de la política de proximitat”. 

Segons Guzmán, en els darrers sis mesos, des que es va eliminar la figura del regidor de barri, no s’ha posat en marxa cap mena d’alternativa per atendre les demandes de cada zona de la ciutat. Creu que és necessari recuperar la figura del regidor ja que l’objectiu és que les entitats veïnals, socials i culturals de cada barri disposin d’un interlocutor eficaç que els acompanyi en el seu dia a dia. En aquest sentit, Guzmán ha recordat que el plenari municipal del passat 25 de gener va aprovar per unanimitat la moció perquè l’Ajuntament impulsi la creació d’una Taula Interdisciplinària d’Entitats a cada barri de la ciutat.