CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

27 de gener del 2019

Els Gegants del Port es desvinculen parcialment de l'AVV del Port

Gegants del Port a la Plaça dels Carros. Foto: Gegants del Port de Tarragona

L'Associació de Veïns del Barri del Port ha signat un acord de cessió i explotació dels gegants Neptú i Afrodita, i els manotes Mariner i Bruixa Petra, de la seva propietat, amb la nova associació gegantera Gegants del Port de Tarragona, amb l'objectiu que aquesta pugui optar a més ajudes i subvencions de forma autònoma.

Es tracta d'una desvinculació parcial donat que les peces segueixen formant part del Barri del Port, es seguiran guardant al magatzem festiu de l'entitat veïnal (al carrer Sant Miquel), i aquesta seguirà éssent la propietària, però la colla busca ara més independència per operar i seguir creixent, després de l'impuls dels darrers anys en què l'entitat va estrenar logo (que no tenia), doblar el nombre de sortides, consolidar grup de grallers propi, augmentar el nombre de portadors i estrenar per fi nova equipació i nou ball de gegants, entre altres fites.

Óscar Pérez, 3r cap de colla, ha fundat la nova associació, de la que esdevé president, i Tere Sogas, cap de grallers, la secretaria i vicepresidenta. L'equip directiu el completen Cristina com a tresorera, Jano González, 1r cap de colla i Sergio del Rey, 2n cap de colla. Per la seva banda Adrià Recasens seguirà oferint el suport comunicatiu i de difusió de l'entitat que compta amb una trentena de membres. Aquest diumenge tarda s'ha celebrat una reunió per comunicar els canvis i novetats.

Ara l'associació gegantera es marca com a nous propòsits aconseguir l'antic local dels Xiquets del Serrallo al carrer Nou de Santa Tecla del Barri del Port com a seu social per a reunions, trobades, espai d'assaig dels grallers i per oferir activitats obertes al barri i el jovent. D'altra banda aconseguir un nou remolc per a les sortides, una desena ja tancades per enguany.

A més de les ajudes que se'n puguin aconseguir, la nova associació gegantera ha obert una quota de socis familiar de 20 euros a l'any per als membres i portadors per sufragar despeses comuns i contemplant algunes contraprestacions al llarg de l'any com un dinar de germanor.

Tanmateix la colla gegantera està oberta a nous integrants com també el grup de grallers i timbalers obrint el nou correu gegantsdelport@gmail.com