CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 de gener del 2019

L'AVV del Port indignada per la falta d'inversió per renovar el clavegueram del Barri del Port aquest 2019

El col·lector del Barri del Port haurà d’esperar, almenys, un any més. La infraestructura necessària per evitar les inundacions a la Part Baixa de la ciutat, llargament reivindicada pels  veïns, tampoc serà una realitat aquest 2019. 

Segons informa el Diari Més, l’Ajuntament no ha inclòs l’obra als pressupostos d’aquest any, tot i les últimes inundacions del passat octubre, que van afectar cotxes i van deixar pàrquings inundats d’aigua durant dies i, en algun cas, setmanes.

El regidor de Territori i Patrimoni Públic, Josep Maria Milà, assegura al rotatiu que l’obra costaria uns 3 milions d’euros. «Necessitarem l’ajuda de la Generalitat, de l’Agència Catalana de l’Aigua», explica. «L’estudi de l’obra està feta, és un tema econòmic», afegeix. Des de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Carme Puig encaixava, molesta, la notícia. «Em sembla molt malament. El pròxim cop que hi hagi inundacions ja veurem què fem», expressava Puig al Diari Més. «Tenen molta barra. El Milà és molt diplomàtic, però nosaltres estem pagant impostos i no ho tenen en compte», afegia.

70 queixes dels veïns

Els aiguats del 9 i del 14 d’octubre de l’any passat van deixar una imatge de la Part Baixa amb pàrquings i locals inundats i vehicles inutilitzats. Els veïns pateixen aquesta situació des de fa anys. Setmanes després, l’entitat veïnal va reunir unes 70 queixes relacionades amb desperfectes a vehicles i locals, portades també al Síndic de Greuges.

El col·lector és una canonada subterrània que absorbiria l’aigua de la pluja i que s’instal·laria sota del carrer Reial. Actualment, les aigües fecals i les de la pluja viatgen juntes pel clavegueram del barri del Port. En dies de fortes tempestes, aquesta situació provoca que les aigües fecals emergeixin del clavegueram cap al carrer i es barregin amb l’aigua de la pluja, deixant l’endemà la brutícia pels carrers barrejada amb el fang.

Font: Diari Més