CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

30 de gener del 2019

L'Ajuntament de Tarragona comença a treballar per revitalitzar el comerç dels barris i ciutat

Una imatge de la reunió celebrada a l'Ajuntament

La presidenta de l'Associació de Veïns del Port de Tarragona, Mari Carme Puig, ha assistit aquesta setmana a la taula de treball celebrada a l'Ajuntament de Tarragona per iniciativa de la Conselleria de Comerç. La trobada ha comptat amb representants de diferents entitats i associacions afectades per la problemàtica que està patint la ciutat amb el tancament de locals i petit comerç de proximitat de Tarragona. 

A la reunió, liderada per la consellera de Comerç, Elvira Ferrando, s’han recollit les opinions dels assistents, s’ha fixat un calendari de noves reunions i s’ha acordat elaborar i signar un Pacte de ciutat per a la revitalització econòmica urbana.


Els participants han expressat la seva preocupació i desig d’enfoc cooperatiu públic-privat per plantejar línies concretes d’actuació urgents als carrers de Tarragona, mentre que per la seva part, la Conselleria de Comerç ha aportat la informació d’un document intern sobre anàlisi i propostes d’actuació, defensant la importància de l’aprovació consensuada del futur Pla Estratègic de Comerç de Tarragona (PECTgn), per a finals del primer semestre del 2019.

Entre les propostes, potenciar la dinamització i animació als carrers, la cooperació entre propietaris, emprenedors i entitats relacionades, per a facilitar la implantació de nous negocis i estimular l'ús de locals de planta baixa per empreses i despatxos com es fa als pisos superiors.

L’especialització comercial per àmbits urbans serà un àrea d’estudi i de treball per recuperar carrers amb vocació comercial que han vingut a menys, com en el cas del Barri del Port els carrers Reial i Apodaca, així com trobar un relat que uneixi la plaça dels Carros amb la zona entre rambles de la ciutat.

Amb previsió de citar nova trobada a finals de febrer, també han format part d'aquesta reunió els consellers de Territori i Promoció Econòmica, Josep Maria Milà i Francesc Roca, respectivament; representants dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, de la Cambra de Propietat Urbana (Sr. Agustí Pujol), Cambra de Comerç (Sr. Lluís Colet), PIMEC (Sr. Florenci Nieto), Via T (Sr. Joan Carlos Garcia i Sra. Elisenda Pujol), CEPTA (Sr. Belmonte), Associació de Veïns el Centre (Núria Sabat) i del Port (Sra. Mari Carmen Puig) i Associació de Veïns de Ponent (Sr. Vicenç Capilla).