CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

29 de gener del 2019

Dídac Nadal: "El veïnat del Barri del Port està esgotat de sentir-se enganyat"

Didac Nadal aquesta tarda a l'AVV del Port. Foto: Blog Barri del Port

Dídac Nadal, regidor del PDeCAT a l'Ajuntament de Tarragona i alcaldable a les properes eleccions municipals, ha mantingut aquesta tarda una trobada amb el veïnat del Barri del Port.

Amb una vintena d'assistents, Nadal ha compartit i recollit impressions dels veïns i veïnes respecte la situació actual que viu i pateix actualment el barri i la seva lluita #PerUnBarriDigne i que fa temps segueix amb interès i suport. "És molt necessari un Pla Integral del Barri del Port estudiant molt bé cadascun dels seus carrers i mancances" ha apostat Nadal qui defensa que "amb els recursos que hi ha cal ser el més eficient possible". Per aquest motiu considera que hi ha prioritats imminents com l'arranjament i ampliació de voreres, passos vianants, cablejat, donar ús als solars, etc...



Una vintena de veïns han assistit a la trobada. Foto: Blog Barri del Port

Igualment ha lamentat dèficits significatius i històrics necessaris al barri com un centre cívic, llar infantil i de jubilats, reparar el clavegueram, etc. "S'apropen eleccions i únicament de totes les demandes del barri s'ha aconseguit treure els pilons que ocupaven places d'aparcament al carrer Reial" ha manifestat.

Recentment el seu partit ha aconseguit que el plenari aprovi suprimir el cablejat aeri d'aquest i altres barris lamentant que "les mocions aprovades no van enlloc, únicament les consideren declaracions d'intencions".

Al fons a l'esquerra la presidenta veïnal Mari Carme Puig i a la dreta la regidora
 Cristina Guzman durant la trobada de Dídac Nadal amb el veïnat. Foto: Blog Barri del Port

Apujar l'IBI des locals tancats


Respecte la peatonalització del carrer Apodaca en el projecte d'Illa Corsini no suposarà, segons Nadal, un benefici i solució als problemes del barri donat que en materia de comerç caldria començar per augmentar l'IBI dels locals tancats a bé que els propietaris els hi donin ús i rebaixin els preus de lloguer com també aplicar sancions si no els tenen en condicions de neteja i salubritat.

Del mateix mode s'ha referit als solars abandonats on l'Ajuntament podria eximir dels impostos als propietaris a canvi del seu ús temporal en favor del barri oferint parcs i aparcaments, per exemple com una forma d'esponjar. En la mateixa línia Nadal aposta per limitar a un únic sentit el carrer Reial i de sentit contrari el carrer Lleó i carrer del Mar on fins i tot caldria recuperar més espai amb la supressió de vies de tren inutilitzades.

Un instant de la trobada. Foto: Blog Barri del Port

Necessitat d'un canvi


"La plaça dels Infants està feta una merda i es va fer una inversió per a res!" ha denunciat Nadal qui critica que "l'alcalde no es passeja per la ciutat per detectar els problemes i conèixer els dèficits i problemes i per tant millor que no faci res més ja que per fer-ho malament no cal".

En aquest sentit, Dídac Nadal ha declarat a Barri del Port TV que "percebo la sensació que el veïnat del Barri del Port, igual que veïns de la resta de la ciutat, estan esgotats de sentir-se enganyats, de mentides i incompliments" i afegeix que "també percebo falta d'il·lusió que cal que els hi retornem sempre desde l'honestedat i sense falses promeses de les que estem tots cansats". En aquest sentit considera que "cal un canvi d'alcalde i de mentalitat, deixar pas a noves generacions"