CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

26 de gener del 2019

La reforma integral de la Plaça dels Infants, la proposta més votada per als pressupostos participatius

Imatge d'arxiu de bruticia a la Plaça dels Infants. Foto: Blog Barri del Port
El passat 14 de gener va finalitzar la primera fase dels Pressupostos Participatius de l'Ajuntament de Tarragona per rebre propostes, i la de la Reforma Integral de la Plaça dels Infants ha estat la que ha rebut més suport amb 97 vots.

Tot i que cap ha arribat als mínims exigibles, 3.196 vots, i han quedat ben lluny per representar al 3% de la població, el consistori acceptarà les més votades per ser el primer any.

Ara, la segona fase, consistirà en la discussió i debat de les propostes i al mes de març es procedirà a les votacions per escollir aquelles que es transformaran en projecte. Els Pressupostos Participatius estan dotats amb 200.000 euros.

En aquest procediment s'hi han presentat altres propostes referides al Barri del Port com la d’arranjar el clavegueram de la Part Baixa, amb 51 suports; i la millora integral del Barri del Port, amb 27 vots, o altres com una per pintar artísticament façanes del barri, tancar per les nits el parc del carrer Pompeu Fabra o dotar d'escales mecàniques de baixada el Palau de Congressos, entre altres. La baixa participació apunta a la falta de coneixement i difusió dels pressupostos participatius entre la ciutadania o bé la seva desconfiança.

La veïna que ha presentat la proposta de reclam d'arranjar i adequar la Plaça dels Infants defensa que no vol que els seus fills recordin haver tingut una infància en una plaça bruta i plena de rates. Proposa treure la sorra, posar-hi grans arbres que facin ombra, posar-hi més bancs, posar-hi tanques (que els més petits no vagin cap als cotxes) i que els nens hi puguin córrer tranquil·lament.

De fet aquesta plaça ja va tenir una intervenció que va transformar l'antiga pista de bàsquet en l'actual parc infantil, tot i que no es va fer cap altra millora a la plaça com estava previst amb el pressupost de 60 mil euros que ja s'havia vist reduït respecte el pressupost inicial.