CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

11 de gener del 2019

L'Ajuntament projecta una Rambla al carrer del Mar al Barri del Port

Un gran passeig a mode de Rambla al Barri del Port que comenci a la plaça dels Carros i acabi al pont de la Petxina. És una proposta que fa alguns anys que sona i que alguns partits polítics han defensat i ara la voluntat de l’Ajuntament, que estudia la possibilitat de construir una rambla on ara descansen fins a vuit vies del tren a l’altura del carrer del Mar, publica el Diari Més.

En aquest sentit, el regidor de Territori i Patrimoni Municipal, Josep Maria Milà, explicava aquesta setmana al rotatiu que el seu equip treballa per presentar un projecte al Ministeri de Foment, propietari de l’espai per on passen les vies del tren. Els plans del govern municipal implicarien construir passos soterrats i escales mecàniques perquè els veïns poguessin creuar d’un costat a l’altre. 

Milà afirma al Diari Més la bona sintonia entre el govern espanyol y l’Ajuntament com a impuls per a poder fer realitat aquest projecte. Per poder construir el passeig que planteja l’Ajuntament, hi hauria una compensació a través de la construcció d’edificis. Les oficines d’Adif, situades entre el carrer del Mar i les vies del tren podrien traslladar-se a una altra ubicació, segons planteja Milà, qui explica que el consistori vol donar «activitat» al barri del Port. I es que els veïns de la zona mantenen des de fa temps la campanya #PerUnBariDigne per exigir a l’Ajuntament més inversions als seus carrers. Denuncien falta de seguretat, brutícia i també l’ocupació de pisos. L’Ajuntament vol dinamitzar el barri amb aquest passeig complementant la renovació del passeig del Miracle per part del Port.

Des de l'A.V.V del Port es rep aquesta noticia amb cert escepticisme pel fet que és una proposta que ja fa temps que sona i pel fet que suposa un cost i no depen directament del consistori. Tot i que veurien amb bons ulls aquest projecte com una realitat per dinamitzar el barri, assenyalen igualment que hi ha altres necessitats més urgents, com renovar el clavegueram i evitar inundacions, una inversió que l'Ajuntament no ha pressupostat pel 2019 com s'havia reclamat un cop més després de les últimes inundacions.