CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

3 d’abril del 2019

Es presenta el projecte 'El batec de la Part Baixa'

Presnetació del 'Batec de la Part Baixa'
'El Batec de la Part Baixa' s'ha presentat aquest dimecres al matí a la Plaça dels Infants com a projecte i aposta de la CUP per donar vida al Barri del Port.

La proposta està enfocada a “revertir el procés de degradació del Barri del Port per tal de tornar la vida als carrers i les places a partir de cinc propostes d’intervenció que permetran que la Part Baixa torni a bategar”, ha explicat la representant dels cupaires i consellera, Laia Estrada.


En referència a les mobilitzacions veïnals que hi ha hagut durant el darrer any en aquest barri, Estrada ha destacat i agraït “haver fet d’altaveu d’una qüestió que al Saló de Plens passava desapercebuda”. 

Cinc propostes

La primera de les propostes és un recull de les demandes del veïnat com serien la renovació del clavegueram, l’ampliació de les voreres, la millora de l’enllumenat o l’aprofitament de pisos, solars i locals buits.

En segon lloc, la CUP reivindica una intervenció que va proposar fa poques setmanes, per garantir que el projecte museístic del Teatre Romà sigui un element dinamitzador del Barri del Port. En aquest sentit reclamen l’estudi amb el Centre de Restauració de Béns Culturals de la Generalitat de Catalunya per a la retirada de l’estructura metàl·lica que actualment recobreix el monument, així com l’excavació íntegra “posant en valor del potencial arqueològic de la zona” juntament amb les termes de Sant Miquel.

La tercera proposta presentada ja com a moció al consistori tarragoní que, malgrat va ser aprovada, segueix aturada reclama donar ús a la gran quantitat de locals buits de la Part Baixa per tal de potenciar els carrers Apodaca i Reial com a eixos comercials posant en pràctica incentius que permetin mobilitzar el parc de locals comercials buits així com mesures sancionadores. 

Novetats

Les dues grans novetats del projecte les han presentat el regidor a l’Ajuntament i veí del barri, Jaume López, i l’arquitecta Gemma Vendrell, membre de la CUP. Es tracta d'intervencions en dos punts neuràlgics del barri i el seu entorn com són la plaça dels Carros i la plaça dels Infants. Proposen un “gran espai sociocultural que faci bategar la plaça dels Infants”, creant un conjunt connectat entre aquest espai i l’antiga Chartreuse, les antigues naus industrials de la Muller i els jardins del Vapor dotant-lo d’un caràcter de lleure, social i cultural central al barri. 

Per últim, Vendrell ha parlat de la proposta de revitalització de la plaça dels Carros i el seu entorn per fer que l’espai sigui més accessible. Una correcta reubicació dels passos de vianants, arreglar-la i ampliar-la, fent l'entorn peatonal i connectat amb el pas soterrat. També ubicar mercadets com el del Fòrum i un punt d'informació turística.