CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

22 d’abril del 2019

Ubicada al Barri del Port, Silva Editorial, presenta 25 nous llibres aquest Sant Jordi 2019

Silva Editorial, ubicada al carrer Nou de Santa Tecla del Barri del Port, presenta aquest any 25 nous llibres per Sant Jordi 2019, mantenint xifres del passat any. 

Entre les novetats, tant en català com en castellà, 14 són d'assaig i divulgació, 7 de narrativa, 1 de narrativa infantil i 3 de poesia, que s'han anat presentat en nombroses presentacions i estaran en venda directa, exclusivament, en les principals llibreries i parades del territori.


En poesia, surt a la llum els llibres 'Cuc de seda', el tercer llibre d'haikus de Gòria Ganga, i 'Los rostros del querer' de l'artista i rapsoda Magda Guillén, actualment professora a Egipte. 

En narrativa, un autor de casa, Ferran Gerhard, publica 'La semilla del silencio' (cronicas felinas), un dietari molt particular i heterodox, i la professora i dona premiada en diversos certàmens presenta un llibre de novel·la d'origen medieval i trovadoresco en dues versions, en català i en castellà, 'La túnica del olblido'. També citar a Francesc-Xavier Parera amb una obra de narrativa fantàstica de tall històric, 'Els últims dies del dictador Valdés i altres narracions'.

En narrativa infantil, i com a fet excel·lent, l'aparició d'una obra especial d'una alumna d'Alcover, Julia Calin, amb diverses històries escrites i dibuixades per ella, 'Petiteta i gegantina'. 

Pel que respecta a assaig i divulgació, la part més conreada, dos llibres: 'Crònica Centenària del CN Reus Ploms' del periodista Josep Maria Pagès, i Francesca Vidal. 'La dóna a l’ombra' de Pau Casals de Saskia Hagemeijer, aquest últim amb la col·laboració de la Fundació Privada Mútua Catalana.

Manuel Rivera, cofundador (junt a Ana Santos, recentement traspassada), editor i director, fa bon balanç de la xifra de novetats, i assenyala que l'editorial del Barri del Port acumula un total de 450 títols des que es va fundar l'any 2000.

Font: Diari de Tarragona