CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

14 d’octubre del 2014

La Generalitat ofereix a l'EOI l'altre edifici de la Chartreuse que segons l'escola "es cau a trossos"

L'edifici dels Alambins, al final del recinte de la Chartreuse,
tan sols té restaurada la façana exterior

Després de tirar endavant l'objectiu d'ubicar les oficines de l'Agencia Tributaria a l'última planta de la Chartreuse, la Generalitat ofereix a l'Escola Oficial d'Idiomes un altre dels edificis del recinte per tal que hi construeixin la biblioteca i sala d'actes, i que segons l'escola "es cau a trossos".

Tal com ja s'havia dit, la Generalitat ha declinat ubicar les oficines de l'Agencia Tributaria a la Tabacalera, en un oferiment de l'Ajuntament de Tarragona per evitar que ho faci a l'última planta de la Chartreuse on l'Escola Oficial d'Idiomes reclama i volia disposar de la biblioteca i sala d'actes. Ara, segons publica el Diari de Tarragona, el Govern ha oferit a l'EOI l'edifici dels Alambins, al mateix recinte de la Chartreuse.

Segons ha pogut confirmar el Blog del Barri del Port, es tracta "d'un comentari que va fer el delegat del Govern de la Generalitat, Joaquim Nin, al final de l'última reunió establerta amb representants dels alumnes i equip directiu, tot i que no és res formal igual que tampoc hem rebut cap confirmació sobre les intencions o declinació d'ubicar les oficines a la Tabacalera" lamenta la directora de l'EOI, Yolanda Scott, en declaracions a aquest blog,

Segons Scott, "Ni tan sols ens ho prenen en serio o no sé com pretenen que ubiquem una sala d'actes amb cabuda per a unes 400 persones en un edifici que és més aviat vertical i que tret de la façana restaurada per dins es cau a trossos". Comenta que la biblioteca sí podria tenir cabuda peró no creu que aquesta sigui la solució, ja que "és un oferiment per sortir del pas, si no han ubicat allà les seves oficines és perquè l'edifici no està reformat com sí ho estava l'última planta i per això ens ho donen a nosaltres".

La directora diu que la planta on ara la Generalitat vol ubicar l'Agencia Tributaria estava feta amb la intenció d'instal·lar la biblioteca i sala d'actes i per aquest motiu ara l'han de reformar novament a les seves necessitats. "És com si es construeix una casa unifamiliar i després es canvia d'idea i s'instal·len dues famílies i una es queda sense bany o cuina perquè aquesta està ubicada a la zona de l'altre" diu Scott fent un símil comparatiu sobre la situació.

A més, critica la falta d'informació per part de la Generalitat "que ens hauria de cuidar i com a mínim informar". Diu que per ara el servei de biblioteca s'ofereix en males condicions amb prestatgeries en una aula i al passadís sense possibilitat d'espai de consulta i que per dur a terme actes els hi ofereixen espais com a la Laboral "quan ho podríem fer a la nostra escola sense necessitat de desplaçar-se a altres indrets llunyans". Segons la directora "tot el que sabem és mitjançant la premsa, portàvem molts anys esperant el trasllat i ara que ho hem aconseguit per gaudir de millors condicions tornem a tenir problemes i reclams que ens porten a la lluita i espera constant".