CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

13 d’octubre del 2014

L'alcalde Ballesteros demanarà que es tanqui l'estació de trens si Adif no inverteix en millores

Estació de Trens de Tarragona

La segona fase de millores de l'estació de Renfe de Tarragona no acaba d'arribar mai. En aquest sentit les condicions, precarietat, mancances i crítiques constants han portat a l'alcalde de Tarragona, Josep Félix Ballesteros a amenaçar amb tancar-la, publicava aquest diumenge el Diari de Tarragona.

Un ultimàtum del batlle tarragoní si Adif no inverteix en les millores de l'estació. "He estat pacient i comprensiu, però ja no aguanto més. Si Adif no pressuposta per 2015 la segona fase de les obres de l'estació de trens, demanaré al jutge que la tanqui". Així de clar i contundent es mostra l'alcalde, després de comprovar que el primer esbós dels Pressupostos Generals de l'Estat del proper any no preveuen cap inversió per a l'equipament situat al Barri del Port.

Ballesteros comenta que l'estació no reuneix les condicions adequades i que encarregarà un informe tècnic que ho demostri per demanar el seu tancament i fins i tot està disposat a liderar una manifestació amb col·lectius i entitats afectades com persones grans o amb problemes de mobilitat.

Per la seva part, el president de l'Associació de Veïns del Barri del Port, José Ruiz, lamenta que en els pressupostos tant de l'Estat com de la Generalitat no es tingui en compte la ciutat de Tarragona. "És una estació tercermundista. On són els ascensors o rampes per persones amb mobilitat reduïda?" es pregunta.

I tot quan també queda pendent conèixer si finalment es construiran les pasarel·les que uniran la ciutat amb la platja per sobre les vies. Per ara, en el cas dels vianants, cal donar tot el tomb fins al pas soterrat de la Plaça dels Carros on per cert les escales mecàniques també han estat motiu de crítica constant pel seu mal o no funcionament. Pel que fa a vehicles encara cal anar més lluny i dirigir-se fins al Pont de la Petxina del Serrallo per poder accedir al Port i el passeig marítim.