CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

28 d’octubre del 2014

Alejandro Fernández alerta de la necessitat d'actuar per evitar que el Barri del Port es converteixi en un "gueto"

Alejandro Fernández aquest dilluns a l'A.V.V
del Port. Foto: Blog Barri del Port

Alejandro Fernández va obrir aquest dilluns la programació de la Setmana Cultural 2014 del Barri del Port de Tarragona amb una xerrada a l'Associació de Veïns sobre el Civisme i Seguretat a la Part Baixa

El portaveu del Partit Popular de Tarragona va fer menció, entre altres, a l'alt percentatge d'edificis i façanes en mal estat, la degradació de la zona, la gran quantitat de locals tancats i la falta de comerç tradicional, a més de la necessitat de ma dura contra l'incivisme i l'augment de la immigració, alertant que el barri es pot convertir en un "gueto" si no s'actua d'immediat.

Fernández va assenyalar que "al carrer Apodaca hi ha 29 locals abandonats, un 60% en el cas del carrer Reial, i en general al barri en els darrers cinc anys tan sols prosperen, amb tots els respectes, els Kebabs, els locutoris..." alertant de la falta d'aposta i la pèrdua del comerç tradicional davant d'aquells que tiren endavant la població immigrant que als barris marítims representa el 24%.

En la mateixa línia va criticar els "pisos patera" i les "pràctiques il·legals" que giren entorn d'ells i que suposen perjudicis a la resta de la comunitat.

Fernández va comentar que "la Plaça dels Carros no hi ha manera que es revitalitzi i ni la iniciativa privada té interés en invertir en aquella zona que se suposa és privilegiada" i també va fer menció a l'alt percentatge d'edificis i façanes en mal estat i solars abandonats i bruts.

Una cinquantena de veïns van formar part
de la xerrada. Foto: Blog Barri del Port

Pel que fa al problema d'incivisme que castiga el Barri del Port constantment, el líder dels populars va reiterar que "cal mà dura i tolerància zero". Per aquest motiu es mostra en desacord amb la rebaixa de les multes del govern de Ballesteros com els 500€ per la crema de contenidors en lloc dels 3.000€ que s'imposaven abans, de 1.500€ a 100€ per les pintades públiques o de 50 a 100€ "per pixar al carrer quan nosaltres demanàvem 1.500€ i ens van titllar de radicals. Som éssers humans o porcs?" diu Alejandro.

Fernández considera que cal actuar "per evitar que el barri es converteixi en un 'gueto'", ja que són diversos els ingredients que porten a què cada cop hi hagi menys comerç al barri i per tant menys consideració per la zona, menys neteja, més incivisme i major immigració quan "hauria de ser una zona privilegiada al costat del Port".

El president de l'A.V.V del Port, José Ruiz, per la seva part, va fer crítica a la falta d'inversió i seguretat a la zona on encara hi ha pendent la instal·lació de les càmeres de videovigilància amb què considera que el problema es veuria reduït. Va aprofitar també a criticar l'estat lamentable de les voreres de l'entorn del Palau de Congressos i la mala imatge que representa per als que hi van a formar part d'importants actes i esdeveniments, així com a tots els visitants de la ciutat que arriben per l'estació de trens.