CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

31 d’octubre del 2014

El Barri del Port alarmat per l'aparició d'escorpins que se sumen a la presència de "grans rates"

Imatge d'un tipus d'escorpí
Aquest dijous a la tarda, la visita del regidor de Neteja, Joan Sanahujes, a l'Associació de Veïns del Port va fer despertar indignació entre els assistents que van centrar gairebé tot el torn de debat i de mostra de queixes i peticions en la "falta de neteja" del barri. A la presència de "grans rates" es suma ara, l'aparició d'escorpins, segons va informar el mateix president de l'entitat, José Ruiz.

Un veí amb to indignat va parlar de "rates com a conills" als voltants del carrer Smith i Misericòrdia. "Des que es va netejar el solar del carrer Smith rates com a conills s'han escampat per la zona i he d'anar amb un pal quan a les 7h del matí surto per anar a treballar. Netejar un solar no és tan sols buidar-lo de brossa sinó sanejar-lo i posar trampes" va criticar.

En aquest sentit Ruiz va informar que dilluns va fer una denúncia i el mateix dimarts a les 10h del matí va rebre una trucada informant-li d'una actuació al carrer Reial n.13, a Verge de Misericòrdia n.9, i als baixos del carrer Sant Oleguer. Va ser quan una veïna es va indignar negant que fos així, ja que "jo tinc un local al costat amb un negoci que tinc que tenir tancat perquè m'entren plagues de rates i no és cert que hagin actuat al local del costat que és el que m'afecta".

Una gran rata esclafada al carrer Pau del
Protectorat. Foto: Blog Barri del Port

En el to pujat de la conversa, Ruiz va confessar: "Ho diré ben clar, s'han detectat tres escorpins al barri, les empreses Saicasa i Ematsa no saben què fer, tot i que repeteixo que van venir dimarts a les 10h per fer una desratització i fumigació als punts mencionats".

Un cop acabat el debat, el president va comentar que "no volia dir res per no alarmar, s'han detectat tres escorpins i ja s'està actuant per afrontar el problema". Es desconeixen les causes que podrien haver fet arribar aquest tipus d'animal perillós a la zona ni la seva classe. Una possible causa seria l'abandonament per part d'algun particular o que s'hagin escapat.