CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

4 d’octubre del 2014

La Generalitat rebutja ubicar Economia a la Tabacalera enlloc de la Chartreuse on les obres perjudiquen als alumnes de l'EOI

Els alumnes de l'EOI no podran utilitzar l'última planta

La Generalitat ha rebutjat l'oferta de l'Ajuntament de Tarragona d'ubicar el departament d'Economia a la Tabacalera en lloc de fer-ho a l'edifici de la Chartreuse. Amb aquesta proposta, el consistori volia donar solució al reclam de l'alumnat de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) per no perdre l'última planta on s'havia d'oferir una sala d'actes i una biblioteca, i que el govern utilitzarà per a propi benefici.

La Generalitat ha decidit tirar endavant les obres per condicionar l'última planta de l'EOI on ubicar l'Agència Tributària per tal d'estalviar lloguer en altres indrets, A més ha descartat ubicar-ho a la Tabacalera pels elevats costos que també suposaria. L'Ajuntament i l'alumnat han reclamat en reiterades ocasions i han reivindicat que l'edifici ha de destinar-se al complet a l'escola d'idiomes i amb aquest supòsit el consistori va avançar el cost de les obres.

L'alumnat i el barri molest amb aquesta decisió

Ara la Generalitat està realitzant obres per instal·lar entre altres la fibra òptica amb "sorolls i forats que perjudiquen l'atenció i el bon funcionament de les classes" critiquen els alumnes.

"Creiem que s’està fent un mal favor a l’ensenyament en general i al de les llengües en particular, retallant espai a un centre educatiu tan necessari en un moment que els idiomes són imprescindibles per a tothom" manifesta l'alumnat.

"Reclamem que la Generalitat deixi d’enrocar-se amb la Chartreuse i busqui una altra alternativa d’estalvi per l’Agència Tributària. Estalviar amb la cultura i l’ensenyament és retallar oportunitats a curt, mitjà i llarg termini dels tarragonins i tarragonines" conclouen.

A la vegada l'Associació de Veïns del Barri del Port també havia mostrat el seu suport a l'alumnat per tal de reclamar l'ús de l'última planta on la sala d'actes no tan sols donaria servei a l'escola sinó també al barri i al veïnat. 

Es preveu que les obres finalitzen el proper 19 d'octubre amb un cost total d'uns 200 mil euros mentre que fer-ho a la Tabacalera costaria entorn als 2 milions d'euros.