CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

20 d’octubre del 2014

L'última planta de l'EOI "potes amunt" per ubicar l'Agència Tributària (Vídeo i fotos)

Imatge de l'última planta de la Chartreuse en obres. Foto: Blog Barri del Port
Tot i no haver demanat permís, la diputada Hortènsia Grau i la regidora Arga Sentís d'ICV-EUiA, junt amb el president de l'A.V.V del Port, José Ruiz, i una representant del Consell Escolar, Mari Pau Torrents, s'han presentat aquest dilluns a la tarda a l'Escola Oficial d'Idiomes per visitar i mostrar als mitjans de comunicació les obres que du a terme la Generalitat a l'última planta de la Charteuse per acollir les dependències de l'Agència Tributària, tot i el rebuig de l'alumnat que reivindica la Sala d'Actes i Biblioteca pendents.

Arga Sentís (ICV-EUiA), fent declaracions aquesta tarda
sobre el problema de l'EOI. Foto: Blog Barri del Port
I es que, tal i com hem dit els últims dies, l'EOI torna a ser motiu de disputa i polèmica a Tarragona quan un cop aconseguit el trasllat a la Chartreuse, els alumnes s'han quedat sense la sala d'actes i la biblioteca pendents a l'última planta perquè la Generalitat ha decidit ubicar les dependències de l'Agència Tributària per tal d'estalviar lloguer en altres equipaments i rebutjant fer-ho a la Tabacalera, on l'Ajuntament els hi havia oferit espai com a solució.

Cal recordar que el consistori va prestar avançant al govern 8 milions d'euros per restaurar l'edifici per tal que l'Escola Oficial d'Idiomes fos una realitat i ara s'ha trobat amb aquest entrebanc pel qual l'alumnat i professorat ha posat el crit al cel. També l'Associació de Veïns del Barri del Port per a qui la sala d'actes era una alternativa on també poder oferir esdeveniments de caràcter cultural per al barri.
El president de l'AV.V. del Port, José Ruiz; la diputada Hortènsia Grau; una
representant del Consell Escolar, Mari Pau Torrents, i la regidora i portaveu
d'ICV-EUiA, Arga Sentús, durant la visita d'obres. Foto: Blog Barri del Port

Per ara, la Generalitat continua amb les obres i ha oferit a l'EOI l'edifici dels Alambins al mateix recinte i que segons l'escola es cau a trossos. La representant dels estudiants, Mari Pau Torrents explica que "els diversos edificis del recinte són de la Generalitat i amb la resta poden fer el que vulguin, però no amb el de l'EOI que anava destinat als serveis de l'escola i amb aquest objectiu l'Ajuntament va prestar els diners". Torrents diu que l'escola "se sent enganyada, això que han fet és una bomba". A més avança que es plantegen denunciar formalment a la Generalitat "per malversament de fons públic".

Obres per valor de 275 mil euros

Per la seva part, Arga Sentís ha criticat que les obres realitzades a la Chartreuse per ubicar l'EOI "les va pagar la ciutat de Tarragona" i ara s'estan tornant a fer, "destrossant i fent malbé aquest edifici que és patrimonial" amb una despesa de "275 mil euros que pagarem tots per a unes oficines que haurien d'anar a un altre lloc". A la vegada, recorda que "l'última planta ja estava dissenyada per acollir la biblioteca i sala d'actes i ara s'ha hagut de reformar per acollir les oficines d'Economia, una doble despesa", diu, "quan encara no han acabat de pagar el préstec" afegeix Hortènsia Grau.

Arga Sentís i José Ruiz conversant sobre l'EOI. Foto: Blog Barri del Port
El president de l'A.V.V del Port, José Ruiz lamenta que el barri "també perd una biblioteca i una sala d'actes on es podien oferir esdeveniments culturals per a tot el veïnat i la zona". Segons indica i critica "Tarragona per a la Generalitat és la cloaca de Catalunya". Considera que hi ha altres espais i edificis on es podien ubicar aquestes oficines de la Generalitat, recordant que l'EOI s'havia reivindicat durant més de 10 anys.