CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 d’octubre del 2014

L'Ajuntament no remodelarà la Plaça dels Carros fins que Adif no enllesteixi el pas soterrat de vehicles

Mostra de la degradació de la Plaça dels Carros. Foto: Diari de Tarragona

Si fa uns dies es publicava que l'alcalde de Tarragona amenaça en fer tancar l'estació de trens si Adif no inverteix en les millores acordades, un altre conflicte entre el consistori i l'empresa ferroviària deixa en espera la remodelació de la Plaça dels Carros.

Tal com publicava aquest divendres el Diari de Tarragona, cinc anys després la Plaça dels Carros segueix igual de "degradada i oblidada" o més, esperant a que es compleixi l'anunci i s'executi el projecte presentat el 7 de juliol de 2009, pel llavors regidor de Territori, Xavier Tarrés, que prometia regenerar la plaça amb "més gespa, arbres i jocs infantils".

Per remodelar la plaça, l'Ajuntament està esperant a que Adif compleixi abans el seu compromís. "La reforma de l'interior de la plaça començarà quan els dos nous passos siguin una realitat" va dir en el seu moment Tarrés, en referència als passos soterrats per a vianants -ja construït- i per a vehicles -encara pendent-.

L'actual regidor de l'àrea, Carles Castillo, es mostra indignat: "Tenim un projecte magnífic per la Plaça dels Carros, però el problema és que per construir el pas subterrani de vehicles s'haurà d'aixecar pràcticament mitja plaça. El pas subterrani és una obra bastant aparatosa, i millorar la plaça perquè al cap de poc temps calgui aixecar-la i trinxar-la amb les obres ens sembla il·lògic. Primer que es faci el pas subterrani, i després farem la plaça", argumenta el regidor al rotatiu.

Ajuntament i Adif no es posen d'acord

Per la seva part, fonts d'Adif han confirmat al Diari de Tarragona que "no hi ha previsió de quan es podrà construir el pas subterrani" donant com a raons "motius de disponibilitats pressupostàries" i recordant que "la prioritat era la supressió del pas a nivell i construir el pas inferior per a vianants".

D'altra banda, Adif desmenteix que les obres del pas soterrat afectin la plaça donat que es farà per darrera l'edifici de Carreteres mentre que l'Ajuntament diu tot el contrari, ja que l'últim projecte contempla el pas de vehicles per la mateixa plaça.

Per un motiu o altre, o per tots a la vegada, i d'aquesta manera, per ara i probablement per molt temps la Plaça dels Carros, com també la Plaça dels Infants, hauran d'esperar les seves anunciades i esperades remodelacions.