CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

2 d’octubre del 2014

Alerta per robatoris a diversos habitatges del Barri del Port i consells a tenir en compte

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra en un carrer del Barri del Port

Segons ha pogut saber el Blog del Barri del Port, recentment, i durant l'estiu, s'han produït diversos robatoris en alguns habitatges del Barri del Port.

Una veïna s'ha posat en contacte per explicar el seu cas. Segons comenta, un matí quan va tornar de comprar es va trobar la porta de casa forçada com si hi haguessin intentat entrar amb una palanca i ja anteriorment als Nadals li havien entrat a casa traient netament el bombí de la porta. En aquesta ocasió li van sostreure algunes joies d'or amb valor sentimental. A més, no era l'únic cop, ja que assegura que també es van produir robatoris al pàrquing de l'edifici i una finestra trencada per accedir a una altre habitatge.

La veïna diu haver vist recentment algun cop un individu sospitós vestit de tècnic escorcollant el quartet de llums i alerta que cal desconfiar d'aquest tipus de serveis no solicitats, preguntar i estar alerta, així com utilitzar sistemes antirobatori i dissuasius i sempre tancar amb clau al marxar.

Segons fonts policials el sistema que utilitzen molts lladres consisteix a introduir una espècie de caragol amb dos ganxos pel pany per treure el bombí, i accedir a l'habitatge, col·locant-lo novament per tal que mentre estan a l'interior altres veïns no s'adonin.A l'interior tracten de sostreure objectes petits de valor per dur en una motxilla i no atreure sospites així com diners.

El propietari s'adona que han entrat a casa quan en introduir la clau es queda amb el bombí de casa a la mà. Per aquest motiu si la porta conté més d'una tanca pot ser que els lladres prefereixin evitar haver de forçar-ne dues i escullin un altre habitatge, també instal·lar panys antirobatori, més costosos o impossibles de forçar o alarmes.

Consells

Cal tenir cura i estar alerta. No es recomana obrir les portes des del telefonet a desconeguts. Assegurar-se bé que, després d'entrar a l'edifici, la porta del portal es queda perfectament tancada. Contestar al timbre, ja que a vegades no fem cas i no responem i els lladres poden pensar que no hi ha ningú. A la vegada no obrir a desconeguts i no deixar entrar a casa a tècnics que arriben amb excuses si no han estat solicitats o l'empresa de servei no ha donat avís de la visita.

Del mateix mode als pàrquings cal parar atenció a què la porta automàtica quedi tancada un cop accedim, ja que a vegades aprofiten per cuar-se.