CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

18 d’octubre del 2018

L'Ajuntament reconeix que econòmicament no pot solucionar el problema del clavegueram del Barri del Port

Una de les desembocadures a la platja,
bastant obstruida. Foto: Clemente M.
El problema històric que pateix el Barri del Port amb el clavegueram i les fortes pluges es seguirà perllongant per temps donat que l'Ajuntament de Tarragona, tal com ha reconegut, no pot fer front a una solució que implicaria instal·lar un col·lector.

Després dels diversos episodis d'inundacions recents al Barri del Port i nous avisos i alertes per fortes pluges, el veïnat es planteja demandar de forma conjunta a l'Ajuntament pels danys ocasionats pel que és un problema històric amb el clavegueram no resolt.

En declaracions al Diari de Tarragona, l'Ajuntament assegura que no es tracta del mal estat del clavegueram. "Els problemes de inundabilidad estan solucionats des que es va instal·lar un mur en el riu Francolí", segons el regidor de Territori de l'Ajuntament de Tarragona, Josep Maria Milà, qui assenyala que "el problema està en la gestió de les aigües fluvials i la solució està contemplada en el Pla Director d'Ematsa". Segons l'edil socialista, està previst un col·lector de dos metres que vagi des del carrer Pere Martell fins al riu, passant per Torres Jordi, ja que "d'aquesta manera, l'aigua no arribarà al Pont de la Petxina del Serrallo", segons Milà, qui reconeix que el problema és que no es troba finançament per fer front a aquesta obra.

D'aquesta manera el veïnat haurà de seguir patint inundacions a portals, locals i vehicles, amb danys materials, mals olors, insalubritat pel desbordament del clavegueram fent sortir aigües fecals a la via pública, rates i paneroles, així com afectar vehicles i garatges. Aquest mateixa tarda, i després de dues setmanes, el camió xupona que havia extret 800 mil litres d'aigua de la inundació del passat 9 d'octubre a un garatge del carrer Castaños, encara segueix treballant.