CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

17 d’octubre del 2018

Ballesteros: "He complert amb els tres compromisos que tenia amb l'anterior president del Barri del Port"

L'alcalde Ballesteros ha parlat avui de la Part Baixa

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèix Ballesteros, ha manifestat aquest dimecres en una entrevista radiofònica "haver complert amb els tres compromisos establerts amb l'anterior president de l'Associació de Veïns del Barri del Port".

En un moment en què el veïnat de la Part Baixa està en peu de guerra #PerUnBarriDigne amb mobilitzacions i reivindicacions diverses, l'alcalde s'ha pronunciat aquest dimecres sobre les inversions o falta d'inversions en aquest barri en una entrevista realitzada pel periodista Ricard Lahoz a Ràdio Ciutat de Tarragona. 

En primer lloc Ballesteros ha reconegut que "segur que falten inversions i faltaran per fer, però he complert amb els tres compromisos que vaig establir amb l'anterior president" s'ha defensat el batlle. En aquest sentit ha concretat haber tirat endavant l'Escola Oficial d'Idiomes "que era un punt negre de la ciutat i feia 25 anys que no tenia solució" tot i que cal recordar que el barri es va quedar sense disposar de la 3a planta per tenir biblioteca i sala d'actes. També ha anomenat "fer permeable el Barri del Port amb el centre i el mercat amb les escales mecàniques del c.Vapor i les del Palau de Congressos" encara que el veïnat constantment es queixi per la brutícia i el mal funcionament habitual. Finalment "activar la reforma i remodelació i actualització del Teatre Romà que també era un punt negre i infecte" i que també hi ha ciutadans a qui no ha agradat el resultat. 

AVV Port: "I les promeses recents?"


L'actual presidenta de l'A.V.V del Port, Mari Carme Puig respecte a aquestes declaracions es pregunta "I les promeses recents?" recordant que entre el president al qual es refereix Ballesteros i ella hi ha hagut una altra presidenta, la seva germana, i amb totes dues va establir compromisos no complerts, "alguns tan directes de l'Ajuntament com la cessió del local municipal annex a l'associació per poder ampliar l'espai".

A l'entrevista, per altra banda, l'alcalde ha reconegut que "evidentment hi ha coses de detall que requerexen més inversió" i tot i que tampoc ha entrat a valorar la situació actual del barri ni els reclams veïnals, sí ha aprofitat un altre punt de l'entrevista per tornar-se a referir a la Part Baixa indicant que "s'ha renovat el col·lector del carrer Barcelona fins l'Estació, que era un dels que donava més problemes quan hi havia aiguats, amb una inversió bastant alta", en clara referència a les recents inundacions.


Ballesteros: "Els turistes qualifiquen amb un 7'8 l'estat de neteja de la ciutat"


Respecte la sensació de ciutat bruta, l'alcalde ha presumit d'obtenir un 7'8 en neteja per part dels turistes, i tot i que ha indicat que "segur es pot fer més, ha assenyalat que hi ha poca col·laboració ciutadana i per poc incivisme que hi hagi espatlla la feina feta" ha lamentat Ballesteros. El batlle ha reconegut que els contenidors soterrats "han estat un desastre i es canviaran", així com també la freqüència de pas dels camions en alguns barris. Tot i així ha defensat el contracte i empresa de la neteja indicant que "hi ha controladors i s'estan incorporant millores" insistint en la necessitat de major civisme

Podeu escoltar i veure l'entrevista completa (aquí)