CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

23 d’octubre del 2018

L'Ajuntament netejarà a fons el Barri del Port durant una setmana

El Barri del Port comptarà amb una actuació a fons

L'Ajuntament de Tarragona farà una actuació a fons al Barri del Port durant una setmana entre neteja, reparacions de via pública i presència policial, seguint els reclams i queixes veïnals.

Així ho anuncia el Diari de Tarragona com a mesura que el consistori aplicarà a partir de novembre a 10 barris de la ciutat coordinant diversos efectius com els de neteja, jardineria, les brigades municipal i d'intervenció ràpida i Guàrdia Urbana, sota la direcció del tinent d'alcalde i regidor de Espais Públics, José Luis Martín. L'objectiu és que es percebi millor la tasca que el regidor considera que ja es realitza, però centrant-se durant una setmana en específic a cadascun dels barris escollits, "potser d'aquesta manera, els tarragonins canviaran la seva percepció sobre la brutícia" indica Martín al rotatiu.

"Les coses s'estan fent i s'estan fent bé. Però potser hem d'anar un pas per davant i provar altres maneres de fer", explica Martín, qui es va comprometre amb la FAVT a mantenir reunions regulars amb les entitats veïnals per fer seguiment de les necessitats als carrers. 

Postures diverses davant la mesura


Aquesta mesura ja s'aplicava d'aquesta manera anys enrera amb les campanyes 'Posem a punt el teu barri' on també es repintava la senyalització horitzontal als carrers'. Hi ha qui ho veu amb bons ulls i qui ho qüestiona indicant que hi ha barris que necessiten més d'una setmana per estar al dia, o qui es pregunta si mentre s'actua a un barri en concret, la resta no tindrà cap tipus d'intervenció regular. 

Mari Carmen Puig, presidenta de la Associació de Veïns del Barri del Port, celebra la iniciativa. En primer lloc, Puig demana que es retirin els arbres del carrer Reial, una demanda de fa molt temps. "Alguns ja ni existeixen perquè la gent els ha arrencat. El problema és que ha quedat el forat, la qual cosa dificulta el pas de persones amb mobilitat reduïda, perquè el carrer és estret i no cap la cadira de rodes. A més, els pocs arbres que queden deixen caure una flor que fa que la gent rellisqui", explica Puig al Diari, i demana també que es retirin els bolardos que hi ha a l'altura del número 15 del carrer Reial, que impedeixen l'estacionament, que no és suficient al barri, i que ja ho ha reclamat reiteradament.

Unitat mòbil de la Guàrdia Urbana. Foto: Ajuntament de Tarragona


Unitat Mòbil de la Guàrdia Urbana com a oficina de denuncies


Per la seva part, la Guàrdia Urbana, a més de senyalitzar les afectacions de les actuacions, instal·larà una oficina mòbil de denúncies en cadascun dels barris durant la setmana. D'aquesta manera, la Guàrdia Urbana podrà conèixer de primera mà les principals inquietuds i problemàtiques de cada barri. Aquesta mesura ja es va aplicar amb bons resultats durant les festes a la Part Alta i s'ha presentat aquest dimarts, tot i que el Barri del Port no figura per ara al llistat de zones previst, tot i la falta de seguretat que presenta el barri.

Pel que fa a la neteja i resta d'actuacions, La Granja, la Part Baixa i la Vall de l’Arrabassada són els tres primers barris escollits. Després serà el torn de l'Eixample Sud (de l'avinguda Roma cap al mar), La Floresta, Boscos, Eixample (Rambla Nova i entorn), Parc Riuclar, Sant Pere i Sant Pau i l'Eixample Nord (de l'avinguda Roma cap al nord). La resta de barris s'anirà decidint en funció de les necessitats.