CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

13 d’octubre del 2018

Recomanacions al veïnat del Barri del Port per l'arribada del cicló Leslie

Un vehicle durant la inundació al c.Castaños
Foto: Jaime Diez.
Després dels episodis d'inundació per la forta tempesta del passat dimarts i les conseqüències patides, al Barri del Port, l'A.VV. del Port recomana evitar l'estacionament als carrers Smith i Castaños (tant en superficie com garatges soterrats) aquests dies (des de dissabte nit fins dilluns) davant l'arribada del cicló Leslie.

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències, d'acord amb l'Agència Estatal de Meteorologia, alerta per pluges intenses i forts vents com a conseqüència de l'entrada de les restes del cicló Leslie i d'altres fronts actius a partir de la matinada del diumenge, dia 14 a la Peninsula.

S'espera que el cicló Leslie arribi per Lisboa i, encara que la seva trajectòria és encara incerta, un comunicat de premsa de Protecció Civil del Ministeri de l'Interior, "recomana mantenir-se a tot moment atent als avisos que emetin l'Agència Estatal de Meteorologia i les diferents Administracions".

Possibles pluges intenses, tempesta i fort vent


En principi, Leslie podria generar forts vents, tempestes amb raigs i pluges intenses, motiu pel qual és important tenir precaució.

Davant pluges intenses, Protecció Civil aconsella que "si va conduint, disminueixi la velocitat, extremi les precaucions i no es detingui en zones on pugui discórrer gran quantitat d'aigua. Si ha de viatjar, procuri circular preferentment per carreteres principals i autopistes".

En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, "s'ha de tenir en compte el lloc on s'aparquen els vehicles, a causa que el ràpid ascens del nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables (c.Smith i Castaños especialment al Barri del Port) i, a més, arrossegar-los, provocant danys a béns d'altres i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent". En cas d'inundació, no circular ni a peu ni amb vehicle per zones inundades i mai tractar de salvar el vehicle si es troba atrapat. Tampoc apropar-se a zones com la platja, el mar i el Port pel creixement del nivell del mar.

Pel que fa a fort vent, es recomanable retirar objectes i estris de balcons i finestres que puguin sortir volant i provocar danys, tancar portes i finestres evitant corrents d'aire i no passar per sota d'edificis o cornises que puguin patir despreniments, així com en obres o amb bastides i/o grues.