CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

4 d’octubre del 2018

Maria Antònia de Castellarnau, nou personatge per descobrir l'Arxiu del Port

Aquest any 2018 l'Arxiu del Port ha incorporat a l'agenda una nova activitat titulada 'Els secrets de l'Arxiu' i un nou personatge, Maria Antonia de Castellarnau, amb l'objectiu d'acostar el centre al públic més petit, els infants d'entre 4 i 12 anys. 

S'han realitzat ja tres sessions d'aquesta activitat amb èxit de públic i ja hi ha programada una quarta prevista per al pròxim diumenge 18 de novembre (Dia Mundial del Nen) on tenen cabuda una dotzena de nens i nenes conjuntament amb les seves famílies.

En què consisteix l'activitat?

Els secrets de l'Arxiu és una visita teatralitzada a càrrec d'un personatge històric vinculat al Port de Tarragona, Maria Antònia de Castellarnau, esposa del que fou tresorer de la Junta Protectora de les obres del Port de Tarragona, Josep Anton de Castellarnau entre els anys 1790 i 1836. La sra.Castellarnau està encarnada per la mestra, filòloga i conta-contes Rat Cebrián.

Al voltant dels 75 minuts dura aquesta interpretació que comença en el vestíbul de l'Arxiu, per conduir a les persones assistents a través dels dipòsits de documents i la Sala de Consulta del centre. Un recorregut amè en què la canalla és la protagonista absoluta acompanyant en tot moment al personatge i posteriorment dos tallers. (Més detalls)