CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 d’octubre del 2018

Efectius de neteja treballen al Barri del Port des de la matinada després de la tempesta

Un camió xupona al c.Castaños. Foto: @albert_fnt
El Barri del Port es veia afectat aquest dimarts nit per la forta tempesta i l'aiguat generat sumat al desbordament del clavegueram a la zona (veure). I es que en un espai de poques hores, van caure 134,5 mm/m² a la ciutat de Tarragona. Tot i que hi havia previsió de pluges, res feia pensar que caiguessin, només en 30 minuts, 38,7 mm/m².

Les precipitacions registrades ahir al vespre, segons dades del Meteocat, van ser de 89.5 mm/m² i aquesta matinada han estat de 45,0 mm/m², és a dir 134,5 mm/m². El punt més àlgid de precipitacions es va registrar a les 20 h amb 38,5 mm/m². Aquesta matinada, només en mitja hora, al voltant de les 3 h es va registrar una precipitació de 32,5 l / m². En aquest sentit, la Guàrdia Urbana de Tarragona ha fet una vintena de sortides a conseqüència dels forts aiguats.

Els veïns es plantegen emprendre mesures legals


Així mateix, la força de l'aigua va fer saltar tapes de clavegueram a diversos punts de la ciutat inundant carrers, sent el Serrallo i la Part Baixa, de les zones més afectades. Pel que fa al barri, aquest matí, a les 7.15 h, s'han registrat noves incidències als carrers Zamenhoff, Caputxins i plaça Prim, ja resoltes. De fet, durant tota la nit efectius de neteja i un camió (xupona) d'Ematsa ha estat netejant la Part Baixa i encara hi treballa en alguns aparcaments soterrats inundats, aquest dimecres tarda en què la pluja momentàniament ha tornat a apretar.

Igualment els problemes generats per les fortes pluges i les inundacions és un tema històric del barri i els veïns davant la falta de solucions han manifestat el seu malestar i crispació a les xarxes i fins i tot es plantegen emprendre mesures legals contra l'Ajuntament de forma conjunta, especialment el veïnat de carrer Smith i Castaños, pels continuats danys materials. Cal recordar també que aquest dimecres 10 d'octubre es compleixen 24 anys justament des que l'any 1994 va desbordar-se el riu Francolí afectant greument la Part Baixa.

Desbordament del Francolí el 10 d'octubre de l'any 1994: