CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

14 d’octubre del 2018

El Barri del Port torna a inundar-se amb la tempesta de Leslie i el desbordament del clavegueram

Clavegueram desbordant-se. Foto: cucu mihai cedida a Blog Barri del Port

El Barri del Port novament inundat aquest diumenge nit per la forta tempesta i l'aiguat que deixa el cicló Leslie i el nou desbordament del clavegueram (mira aquest VÍDEO).

Cinc dies després, i quan el veïnat s'estava recuperant de la inundació del passat dimarts, tot i que no tots, el Barri del Port torna a inundar-se amb la forta pluja ocasionada per l'arribada del cicló Leslie a la Peninsula, aquest cop tal com s'havia anunciat i previst.

Per aquest motiu des de l'A.V.V del Port s'havia aconsellat evitar l'aparcament de vehicles a carrers com Smith i Castaños i a seguir les recomanacions de Protecció Civil (veure).

Igualment, el clavegueram s'ha tornat a desbordar per la incapacitat d'acollir tal gran quantitat d'aigua tornant a expulsar de forma massiva l'aigua de pluja i aigües fecals a la via pública provocant novament perjudicis a gran part de veïns i la seva indignació a xarxes socials carregant de fotos i vídeos testimonials. 

800 mil litres retirats d'un garatge del carrer Castaños


Més enllà de vehicles, locals i portals inundats dels que els mateixos veïns han de netejar i extreure l'aigua, fang i fems, ha destacat aquesta setmana l'exhaustiu treball de retirada d'aigua per part d'un camió xupona a un garatge soterrat del carrer Castaños on segons els veïns durant més de tres dies s'han extret fins a 800 mil litres, una tasca i una despesa que ara es torna a veure perjudicada. 

En aquest sentit un gran nombre de vehicles s'han vist afectats aquesta setmana saturant els tallers mecànics del barri amb cotxes averiats, molts d'ells amb el motor afectat, una despesa de fins a dos mil euros. 

Molts veïns fins i tot s'estan comunicant i organitzant per denunciar conjuntament a l'Ajuntament pels perjudicis que aquest problema històric del clavegueram del barri ocasiona cada any amb grans tempestes, paral·lelament als reclams i reivindicacions veïnals #PerUnBarriDigne.