CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

9 d’octubre del 2018

La forta tempesta desborda el clavegueram inundant el Barri del Port

Carrers inundats al Barri del Port. Dos fotos de veïns sobre els
efectes de l'aiguat. Foto dreta: Cristina Trinidad

Nous episodis d'inundacions al Barri del Port aquest dimarts nit amb la gran quantitat d'aigua que deixa la tempesta, i fins i tot calamarsa, amb carrers del tot intransitables tant pels vianants com pels vehicles on l'aigua cobreix diversos metres amb el clavegueram a revessar expulsant aigües fecals cap a la via pública, indiquen alguns veïns, amb fortes olors.

És habitual que davant d'aquest tipus d'episodis, els veïns dels baixos i portals de carrers com Smith hagin de col·locar fustes a les entrades per evitar l'entrada d'aigua i fang tot i que donades les circumstàncies no s'aconsegueix frenar-la.

Com es poden observar a diverses fotos i vídeos del veïnat, l'aiguat ha tombat motocicletes i ha desplaçat vehicles estacionats i d'altres que han quedat atrapats. S'observa també diversos punts del clavegueram traient aigua de forma massiva acumulant encara més la quantitat d'aigua a la Part Baixa.

Tanmateix el Serrallo i altres zones de la ciutat també estan patint les conseqüències de l'aiguat i els bombers estan fent diverses sortides al respecte.

Episodis freqüents al barri


No és la primera vegada que el barri pateix aquesta situació que de fet és prou històrica. En aquest sentit recentment ERC va presentar una moció al plenari per estudiar la inundabilitat de la Part Baixa, advertint i denunciant aquesta problemàtica, i que es va aprovar per unanimitat.

Es preveu que aquest dimecres el barri desperti enfangat, brut i amb presència de rates o paneroles sortides del clavegueram. Del mateix mode s'espera la corresponent actuació per part del consistori per concidionar el barri.