CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

19 de juliol del 2021

El Barri del Port es torna a quedar sense festes a causa de la pandèmia


El Barri del Port de Tarragona no celebrarà les seves tradicionals festes populars el darrer cap de setmana de juliol, per segon any consecutiu a causa de la pandèmia.

Així ho ha comunicat l'entitat veïnal al seu perfil Facebook aquest dissabte al matí lamentant tenir "moltes ganes de recuperar l'activitat i la tradició" però assenyalant la situació actual i el repunt de la covid-19 per ''mantenir la prudència i responsabilitat".

Tot i que a inicis del passat mes de juny el Procicat anunciava que es permetrien les festes majors, revetlles i celebracions populars, complint les restriccions vigents com la limitació d'aforament i l'ús de mascareta, des de l'Associació de Veïns del Port expliquen al Blog del Barri del Port que "no podem limitar les festes a uns veïns sí i uns veïns no". A més, assenyalen que "l'organització i logística de les festes ja és prou laboriosa com per aplicar unes mesures i costos addicionals i no podem ni volem ser responsables que amb la seva celebració es pugui donar algun contagi". Per aquest motiu l'entitat veïnal que ja no va celebrar les festes el passat any ni tampoc les dues passades revetlles de Sant Joan, prefereix esperar encoratjant al veïnat a "ser pacients i responsables amb les mesures sanitàries i de seguretat, ja que la salut és principal, i volem que tots i totes ens pugueu acompanyar novament quan la situació ho permeti"

D'altra banda, l'entitat veïnal reconeix que la situació econòmica tampoc és gens favorable i que hauria tingut moltes dificultats per tirar endavant les festes. En aquest sentit l'associació encara pateix uns importants desperfectes en el seu local municipal sense resposta ni solució per part del consistori.

No osbtant, l'entitat veïnal manté la seva tasca envers el veïnat i en benefici del barri. El passat cap de setmana formava part de la inauguració del nou Mercat de la Pagesia a la plaça dels Carros i aquest dissabte ho feia a la del remodelat Museu del Port per a qui també ha programat una visita guiada el proper dimecres a les 19.30h.