CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

10 de juliol del 2021

La Plaça dels Carros estrena amb il·lusió el Mercat de la Pagesia del Barri del Port | #BarridelPortTV

El Mercadet de la Pagesia s'ha inaugurat aquest dissabte
a la Plaça dels Carros. Foto: Blog Barri del Port

El Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros al Barri del Port ha donat tret de sortida aquest dissabte al matí entre les 8.30 i les 14h, l'horari en que s'oferirà a partir d'ara cada dissabte, i ha comptat en la seva primera jornada amb un acte inaugural amb la presència de diverseos representats veïnals i del consistori, la Stromboli Jazz Band, els gegants del Serrallo, els manotes dels Gegants del Port i la Sargidora, la capgrossa de l'AVV del Port.

Foto de família de l'acte inaugural. Foto: Blog Barri del Port

Un total de cinc parades, la meitat de les esperades, han arrancat aquesta iniciativa que va ser aprovada al plenari a partir d'una moció de la CUP, i ara és una realitat. Així ho ha celebrat Mari Carme Puig, presidenta de l'AVV del Port qui ha fet una crida a ''fer barri'' per mantenir-lo. Per la seva banda, Dídac Nadal, conseller de Comerç i president d'Espimsa, l'empresa de Mercats, qui ha treballat per tirar-lo endavant, ha reconegut la il·lusió de la seva posada en marxa assenyalant que ''aquest mercat dona resposta a una necessitat històrica de la Part Baixa de Tarragona i que està cridat a convertir-se en un nou referent de l'oferta de productes frescos, de proximitat i sense intermediaris''. A més, pel que fa a l'estrena a mig gas, ha assenyalat que alguns paradistes previstos han causat baixa a darrera hora degut a confinaments provocats per la Covid-19, i que és un mercat que ha de crèixer i que ''ha d'esdevenir un eix dinamitzador del barri, un motor cultural i un punt de trobada social''.

La jornada, que ha comptat amb bon nombre de veïns i veïnes, no ha comptat amb l'esperada presència de l'alcalde Pau Ricomà. En lloc seu i excusant-lo hi ha format part el primer Tinent d'Alcalde, Coordinador de l'Àrea de Serveis Generals i Govern obert, Jordi Fortuny; a més de la consellera de Serveis Socials, Cultura i Festes, Inés Solé; i altres representants municipals. 

Podeu veure les fotos de la inauguració (aquí) i el vídeo de Barri del Port TV a continuació: