CERCA NOTÍCIES AL BLOG:

8 de juliol de 2021

L'estrena del Mercadet de la Pagesia a la Pl.dels Carros comptarà amb una inauguració dissabte a les 12h amb Stromboli Jazz Band i gegants


Tal com us havíem avançat, el nou Mercat de la Pagesia de la Plaça dels Carros serà una realitat a partir d'aquest dissabte 10 de juliol, i durant tots els dissabtes de 8.30h a 14h al Barri del Port.

L'estrena d'aquest dissabte comptarà amb una inauguració festiva i institucional a les 12h amb l’actuació musical de la Stromboli Jazz Band i la presència dels gegants del barri veí del Serrallo i els manotes de la colla Gegants del Port de Tarragona, a més de la passejada entre les parades de la Sargidora, la capgrossa de l'Associació de Veïns del Port, vinculada al comerç els darrers anys pel popular acte 'la Sargidora va de compres' impulsat juntament amb el Blog del Barri del Port durant les festes del barri.

L'acte comptarà amb les intervencions del president de l’empresa de Mercats de Tarragona i conseller de Comerç, Dídac Nadal, la consellera de Serveis Socials, Cultura i Festes, Inés Solé; i la presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Maria Carme Puig.

S'anima al veïnat a formar-hi part, tot mantenint les mesures de seguretat per la pandèmia, i a comprar entre les parades per endavant, ajundant a que la proposta pugui mantenir-se.

Mercat de proximitat

Un cop tancat el termini de presentació de propostes, un total de 13 parades de 6 productors diferents formaran part inicialment del nou mercat del Barri del Port, els quals oferiran fruita, verdura, formatges, mel i espècies, entre d’altres.

Aquest nou mercadet pretén fomentar i consolidar la importància dels productes locals, afavorir la seva comercialització i ajudar al desenvolupament comercial de l’entorn i dels petits productors.

El president de l’empresa de Mercats de Tarragona, Dídac Nadal, ha volgut destacar que “el Mercat de la Pagesia esdevindrà un autèntic eix vertebrador de la Part Baixa, un revulsiu pel comerç de proximitat, però també de dinamització cultural i de cohesió social. Un dels valors afegits d’aquest mercat és l’oferta de productes de producció pròpia, la qual s’ampliarà amb parades esporàdiques d’establiments de l’entorn i d’altres sectors com el de les floristeries i del gremi de pastissers. Ens fa molta il·lusió que aquest projecte es faci realitat, és el resultat d’un procés participatiu en el qual han participat els sectors productius i l’Associació de Veïns del Barri del Port”. 

La presidenta veïnal, Mari Carme Puig, celebra que el mercat, tot i el retard, sigui ja una realitat, assenyalant que servirà com a un revulsiu i dinamitzador positiu a la zona i el comerç.

Cal recordar que mentre hi hagi espais disponibles, qualsevol persona interessada en participar de forma habitual o esporàdica al Mercat de la Pagesia pot presentar la seva proposta a les oficines dels Mercats de Tarragona (Passatge Cobos 4). Les bases es poden consultar al taulell d’anuncis de la pàgina web d’ESPIMSA (aquí).

Mercat de productors de venda directa


El nou mercadet tindrà lloc els dissabtes al matí i està destinat a parades de productes de proximitat de venda directa, com fruita i verdura, ous, pa, coques, formatges artesans, embotits, vi i cerveses, olis, conserves, mel, cosmètica natural o flors i planters, entre d’altres. 

Cal recorda que la proposta d'impulsar aquest mercat de pagès va arribar al plenari municipal de la mà de la Cup de Tarragona i es va aprovar a favor. L’essència dels mercats de pagès és ser un espai públic on els productors i productores i que elaboren artesanalment aliments venen de forma regular els seus productes directament als consumidors i consumidores en parades desmuntables.